Superstraat


Dé doe-expo voor nieuwsgierige kinderen
Ga je door deze straat, dan reis je door de hele wereld


Vandaag is het Burendag in Superstraat; iedereen heeft voor jou iets voorbereid. Bijvoorbeeld Kevin; hij is kunstenaar en werkt met letters. Je kunt ook langs de feestkeuken van Winston. Hij is gek op koken en feestvieren en heeft jouw hulp nodig. Bij Rodney kun je tekenen & dansen en bij Mereym kun je samen een nieuwe stad bouwen. Of help Aga met haar nieuwe winkel. Verkoopt ze echt producten uit de hele wereld? Tijdens dit programma wordt de klas in drie groepjes verdeeld. Elk groepje wordt begeleid door een museumdocent, bezoekt drie buren en doet verschillende activiteiten in huis of straat.  

Praktische informatie
Voor wie: Groep 3 t/m 8 | Ook geschikt voor Speciaal Onderwijs
Tijdsduur: 90 minuten
Tijdsblok: 09.15 - 10.45 uur | 11.00 - 12.30 uur | 13.00 - 14.30 uur
Thema:Groep 3 & 4: Verzamelen, wonen en feest (carnaval)
Groep 5 & 6: Wereldvoedsel, feest, beeldtaal
Groep 7 & 8: Identiteit, migratie, muziek, taal
Sluit o.a. aan bij:IPC: de wijde wereld, Nederland wordt Nederland, Hier en nu, daar en toen
DaVinci: Samen op de wereld, Nieuwste tijd
Prijs: € 150,- per klas (30 leerlingen, incl. entree)

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

In het nieuwe Wereldmuseum maakt de bezoeker kennis met een hedendaags museum waarin de eigen indrukwekkende Rotterdamse collectie centraal staat. Want het Wereldmuseum is een museum vóór en door Rotterdammers.

Een collectie die ruim 83.000 objecten telt; voorwerpen die vanaf de 19de eeuw door Rotterdammers bijeen zijn gebracht. Juist in deze superdiverse stad kan het museum met zijn wereldomvattende collectie een verbindende rol spelen. Het Wereldmuseum laat zien dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;