Zo creëer je leesplezier


In deze talk neemt schrijfster Nanda Roep je mee naar #leesplezier. Hoe bereik je dat leerlingen gaan lezen? Leesplezier is de uiteindelijke motor achter het verhogen van de taalniveaus.

In deze tijd komt 10% van de kinderen laaggeletterd van de basisschool. Tegen de tijd dat ze 17 jaar oud zijn, is dit aantal opgelopen naar maar liefst 24%. De Nederlandse media slaan hierover al jaren alarm. Deze kinderen lopen verhoogde kans om in armoede terecht te komen.

Het gebrek aan leesplezier gaat echter ook de pluskinderen aan. Zo lang zij hun potentieel niet bereiken, zullen ook zij hun wensen & dromen niet kunnen realiseren. Met alle gevolgen van dien.

Het is dus belangrijk om zowel de 'moeilijke lezers', als ook de 'snelle lezers' aan te kunnen spreken. Hoe? Door deels terug te gaan naar de basis, en deels gebruik te maken van moderne middelen.

Nanda Roep deelt haar ervaring en deelt bruikbare tips.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Schrijfster en uitgeefster Nanda Roep (1971) zet zich al jaren in voor leesplezier onder kinderen en jongeren. Ze publiceerde ruim 70 kinderboeken, eerst bij gevestigde uitgevers (Leopold, Lemniscaat, Zwijsen) en sinds 2010 als moderne selfpublisher. Ze is oprichter en voorzitter van Stichting Leesplezier.

Hoe bereik je dat leerlingen met plezier gaan lezen? Nanda Roep: "Het is niet zo moeilijk als je denkt." Ze heeft veel ervaring om te delen, en tips om te geven.

www.nandaroep.nl

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;