Fotocollage


Fotocollage

Met de workshop fotocollage ga je aan de slag met foto's uit tijdschriften en boeken. Er wordt één beeld gekozen als uitgangspunt waarmee je vervolgens een nieuw beeld maakt. Dit doe je door goed te kijken naar wat het beeld bij je oproept en welke associaties je erbij krijgt. Uit de tijdschriften en boeken knip je foto's die je bij je eerste beeld plakt. Zo groeit de eerste foto en krijgt hij een hele andere betekenis.

Werkwijze:

Ik begin de workshop met het laten zien van een aan aantal fotocollages zodat de deelnemers begrijpen en zien wat er allemaal mogelijk is.

Vervolgens gaat iedereen aan de slag met het door mij meegenomen materiaal.

Materiaal:

tijdschrijften, boeken, papier, plakstiften, scharen

Waarde en Leerdoel:

Deze workshop stimuleert de fantasie en creativiteit, leert je op een andere manier naar iets te kijken en ben je vrij om je eigen beeld te maken. Ook kan je er veel humor in kwijt en wordt het onmogelijke mogelijk.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Ruim 25 jaar ben ik werkzaam als professioneel fotograaf en filmmaker en heb ik mij als beeldend kunstenaar ontwikkeld. Met fotografie en film kan er een verhaal vertelt worden en is het een manier om te communiceren over gevoelens, te associëren en voor de kijker iets te ontdekken of herkennen. 
Omdat ik graag met mensen werk en het onderwijs een mooie manier is om mijn ervaring te delen ben ik momenteel de hbo-opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Artez in Arnhem aan het afronden. Met deze opleiding ben ik straks in het bezit van een eerst graads lesbevoegdheid. Ervaring heb ik inmiddels opgedaan in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het mbo onderwijs. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;