Kunstinstellingen


In dit overzicht een verzameling van grote gemeentelijke en provinciale kunstinstellingen en centra voor de kunsten. We proberen hier een zo volledig mogelijk overzicht te maken. Mis je een instelling? Mail ons dan via: info@kunsteducatie.nl. 

SKVR Rotterdam

De in Rotterdam gevestigde SKVR is verantwoordelijk voor kunst- en cultuureducatie in hun regio. SKVR staat voor Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam. De SKVR biedt voorschoolse programma's, culturele activiteiten voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs, MBO en speciaal onderwijs. Ze bieden korte workshops, lessenseries en wekelijkse lessen aan. Maar denk ook aan LOB-workshops.
SKVR bedient de hele stad Rotterdam. 
Lees meer over SKVR en haar aanbod voor scholen

KunstLoc

Kunstloc Brabant wil zo veel mogelijk Brabanders deel laten nemen aan kunst en cultuur, want dat inspireert en verrijkt je leven. Als kennis- en uitvoeringsorganisatie voor Noord-Brabant zet Kunstloc Brabant zich daarom in voor het brede kunst- en cultuurveld. Van basisschool tot podium, en van professionele maker tot amateurkunstenaar. 

Lees verder over KunstLoc

Kunstcentraal

Kunstcentraal is gevestigd in Bunnik en bedient de hele provincie Utrecht. Behalve de grote gemeentes Amersfoort en Utrecht. Ze zijn een klassieke instellingen, en hebben hun eigen kunst- en cultuureducatie-aanbod voor scholen. Dit aanbod kan je vinden in hun kunstmenu. Naast aanbod geven ze ook ondersteuning op het gebied van kennis. 

Lees verder over Kunstcentraal

Kunstgebouw

Kunstgebouw is de provinciale organisatie voor cultuuronderwijs en cultuurparticipatie in Zuid-Holland.

Lees verder over Kunstgebouw

;