CMK - Cultuureducatie met Kwaliteit


Waar staat CmK voor?

CMK staat voor Cultuureducatie met Kwaliteit. 

Waarom de regeling CMK?

Met de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) wil de overheid de kwaliteit verbeteren van cultuureducatie in het primair onderwijs. De regeling bestaat inmiddels al een aantal jaren. Op dit moment zitten we in CMK 3. 

Wat voor activiteiten of voorstelling kan ik boeken in het kader van CMK?

Het aanbod van Kunsteducatie.nl kan ingezet worden in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit. Is jouw school ook een CMK-school? Gebruik dan de handige filters op onze website om aanbod samen te stellen.

Hoe hoog is het cultuur/CMK-budget van mijn school? 

Budget voor cultuureducatie in het basisonderwijs, wordt vaak beheerd door de scholenkoepel, de gemeentelijke cultuurmakelaar of de gemeentelijke culturele instelling. De cultuurmakelaar of gemeentelijke instelling heeft vaak een 'cultuurklapper' of 'kunstmenu' of 'cultuurmenu' samengesteld, waaruit je voorstellingen en culturele activiteiten kan kiezen. Doorgaans is dit beperkt tot lokaal aanbod. Op Kunsteducatie.nl hebben we een breed aanbod van landelijke spelers. Je kan het budget dat je in beheer hebt bij jouw lokale CMK-instelling ook hier gebruiken.

Door wie wordt de CMK budgetten verschaft?

De CMK-bijdrage wordt door de overheid verschaft en soms aangevuld door de provincie of de lokale gemeente. Ook het scholenbestuur kan ervoor kiezen om extra cultuurbudget vrij te maken. In de basis geeft de rijksoverheid 16,37 budget (2020) plus 3 euro. In 2021 is dit per leerling (4,39 euro plus 16,37 euro). 

 

;