'Levende verhalen' Schrijven/theater


Levende verhalen

In de workshop 'Levende verhalen' gaan we schrijven en theatermaken over persoonlijke verhalen binnen een bepaald thema. In de workshop gaan we in schrijfopdrachten persoonlijke verhalen ophalen. Vervolgens gaan we beweginsoefeningen doen en van de verhalen theaterscenes maken.

Het thema waaraan we werken stem ik vooraf met de leerkracht af. Het thema kan iets zijn dat speelt in de klas, waaraan wordt gewerkt in de lessen, of waar de klas op social vlak moeite mee heeft of juist in floreert. 

Workshop

In de workshop gaan we persoonlijke verhalen schrijven. In een aantal opdrachten halen we de verhalen op, verdiepen we ze en vertellen we ze aan elkaar. 

Vervolgens gaan we vanuit theatrale opdrachten de verhalen nog meer levend maken. We maken er een scene van, die we vervolgens presenteren aan elkaar.

Creatief schrijven, samenwerken, reflectie en plezier maken staat centraal.

Waarde 

Wanneer we op persoonlijke verhalen, zoals herinneringen en gevoelens, reflecteren, worden ze levend. Door het ophalen, creatief werken met en delen van persoonlijke verhalen begrijpen we waarom ons sommige dingen overkomen en in het luisteren naar andere verhalen, kunnen wij begrip en herkenning vinden. Levende verhalen vertellen wie we zijn, wat ons beweegt en zorgt voor empatie voor jezelf en voor de ander. 

Leerdoelen

- Je leert reflecteren op je persoonlijk leven

- Je leert jezelf te herkennen in en begrip te hebben voor een andermans leven

- Je leert hoe je een onderwerp kunt onderzoeken door je er persoonlijk toe te verhouden

- Je leert creatief schrijven en de basis van poetisch en autobiografisch schrijven

- Je leert een theaterscene maken vanuit een verhaal/script

- Je leert samenweken, discussieren, oplossingsgericht werken in subgroepjes

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Hoi! Ik ben Lukas Schmidt en ik ben theatermaker en theaterdocent. Ik geef workshops voor een dag en voor een lesuur in theater, beweging en schrijven. Ik werk volgens mij eigen ontwikkelde methode 'levende verhalen'. 

Wanneer we op persoonlijke verhalen, zoals herinneringen en gevoelens, reflecteren, worden ze levend. Door het ophalen, creatief werken met en delen van persoonlijke verhalen begrijpen we waarom ons sommige dingen overkomen en in het luisteren naar andere verhalen, kunnen we begrip en herkenning vinden. Levende verhalen vertellen wie we zijn, wat ons beweegt en zorgt voor empatie voor jezelf en voor de ander. 

Lukasschmidt.nl

Info@lukasschmidt.nl

Diverse workshops

In de workshops van 'Levende verhalen' gaan we schrijven en theatermaken over persoonlijke verhalen binnen een bepaald thema. In de workshop gaan we in schrijfopdrachten persoonlijke verhalen ophalen. Vervolgens gaan we beweginsoefeningen doen en van de verhalen theaterscenes maken.

Het thema waaraan we werken stem ik vooraf met de leerkracht af. Het thema kan iets zijn dat speelt in de klas, waaraan wordt gewerkt in de lessen, of waar de klas op social vlak moeite mee heeft of juist in floreert. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;