Help, ik ben de baas


In de komende Kinderboekenweek beleven de eigenwijze Philine en de brave Sam alweer hun vierde avontuur. Na de drie succesvolle voorstellingen van de afgelopen jaren maakt Tg Zwerm opnieuw een voorstelling speciaal voor de Kinderboekenweek 2024: Help, ik ben de baas.

Sam en Philine zijn tijdens de les weer enorm aan het wijsneuzen. Terwijl de meester in de knoop zit met zijn eigen staartdeling, neemt Philine de uitleg over en benoemt Sam tot haar assistent. De meester is het zat: “Als jullie het allemaal beter denken te weten, dan zijn jullie vanaf morgen 
de baas!” Sam loopt liever in de pas. Hij is blij met alle regels die er zijn. Maar Philine ziet haar nieuwe taak wel zitten. Ze heeft grootse en eigenzinnige plannen. Voor de school, voor de buurt, eigenlijk voor heel het land. Philine: de eerste vrouwelijke minister-president én Sam als vice-premier. Maar zijn elke week op schoolreis, elke klas een eigen kok en 6 nieuwe vakken waaronder paardrijden en vlogles wel zulke goede ideeën?

Help, ik ben de baas is een multimediale voorstelling over eigenwijs zijn, verantwoordelijkheid krijgen en kleine veranderingen met grootse gevolgen.

Prijs op school: 1 voorstelling per dag €575,-
2 voorstellingen per dag €835,-
3 voorstellingen per dag €995,-
4 voorstellingen per dag €1295,-
Prijs in theater: 1 voorstelling per dag €775,-
2 voorstellingen per dag €995,-
3 voorstellingen per dag €1245,-
4 voorstellingen per dag €1595,-

Prijzen zijn excl. btw en excl. reiskosten.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Theatergroep Zwerm maakt en speelt educatieve voorstellingen voor Primair, Voortgezet en Speciaal Onderwijs, voor alle niveaus.

De voorstellingen van Theatergroep Zwerm gaan over actuele maatschappelijke thema’s als Social Media, Internet, genotmiddelen, pesten, liefde, puberen, groepsdruk, seksualiteit, vriendschap en grenzen stellen.

De leerlingen zitten bij de voorstelling rondom en bevinden zich in dezelfde verbeelde ruimte als de personages. Zo is er veel interactie met de leerlingen en zitten ze er meteen helemaal in.

Na de voorstelling is er een interactief nagesprek. De acteurs van Theatergroep Zwerm zijn dan gespreksleiders. Zij worden hier intensief in getraind. Daardoor zijn ze goed in het creëren van een veilige sfeer, zodat iedereen de ruimte krijgt om deel te nemen aan een eerlijk en open gesprek over deze spannende onderwerpen.

De voorstellingen en de interactieve nabespreking zijn een fijne basis om aan te kunnen refereren in de lessen over bijvoorbeeld seksuele vorming, Mediawijsheid en burgerschap.

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;