Shelly: Maak je droom waar


Met mijn rode koffer waar fragmenten uit mijn boekverhaal Robbyn, een beeldje afkomstig van mijn oud-tante, een manuscript vol met taalfouten en exemplaren van mijn geschreven boeken in zitten, neem ik de doelgroep mee in mijn verhaal: 

Het verhaal over een meisje van 12 jaar dat ervan droomt om schrijver te worden en  beslist dat dit niet haalbaar is. Over het meisje als volwassen vrouw dat door de ogen kijkt van een 80 jarige, over teleurstelling, doorzettingsvermogen, mogelijkheden en verrassingen.

Een interactief en inspirerend verhaal voor kinderen op uw locatie, in een kleine gezellige setting, zodat er voldoende aandacht is voor o.a. vragen vanuit de doelgroep.

De boodschap die ik met dit verhaal wil meegeven is: Zelfs als je met een achterstand begint, kun je jezelf ontwikkelen en je droom/dromen waarmaken. Het enige wat je hoeft te doen is, ervoor te gaan!

Veel scholen, organisaties werken graag samen met bekende, beroemde kinderboekenschrijvers, niet realiserende dat sommige kinderen tegen die schrijvers opkijken omdat zij zich niet herkennen in bijvoorbeeld het taalniveau van de schrijver en of de weg die de schrijver heeft kunnen volgen om schrijver te worden. Dit omdat deze kinderen vanuit een achterstand, een beperking of een andere moeizame weg zich ontwikkelen.

Voor die kinderen wil ik van betekenis zijn!

Enkele reacties van klanten/kinderen na het vertellen van mijn verhaal:

"Je bent erg inspirerend. Jij hebt een jongen tot lezen gekregen wat mij niet eerder is gelukt."

"cijfer 9,5/10

Shelly. Je bent heel aardig. Ik vondt dat je dapper was. Ik ben blij dat je hier kwam. dankjewel voor alles! Ik ben trots op je daarom krijg je bloemen."

"U heeft mij geïnspireerd. Ik ga aan mijn zus vragen of ze uw boek in de Bibliotheek gaat lenen."

 

Voor meer informatie: https://www.shelly-roso.nl/

 

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Als meisje met een taalachterstand wilde ik dolgraag schrijver worden. Toen ik ontdekte dat je om te schrijven goed moest zijn in het schrijven van de Nederlandse taal en ik in biografieën van schrijvers las dat ze hooggechoold waren, was ik ervan overtuigd dat schrijver worden niet haalbaar voor mij was.

Je droom blijft echter door je aderen kruipen...

Zo geschiedde dat op mijn 46ste mijn eerste jeugdboek door een uitgever werd uitgebracht en er verassende gebeurtenissen op schrijversvlak plaatsvonden en nog plaatsvinden.

Ieder mens is in zijn leven op zoek naar voorbeelden, herkenning en inspiratie. Naar verhalen over dromen, zelfontwikkeling, doorzettingsvermogen en mogelijkheden. Mijn verhaal is er zo een.

Vaak maken klanten gebruik van zeer bekende en beroemde schrijvers, niet beseffende dat er kinderen, jongeren en volwassenen zijn die daar tegenop kijken. Kinderen, jongeren en volwassenen die vanuit een achterstand, een beperking en of via een moeizame weg ook hun droom zouden willen waarmaken en zich niet herkennen in de weg en of het (taal-)niveau van die schrijvers.

Voor die doelgroep wil ik van betekenis zijn!

Enkele reacties van klanten na het vertellen van mijn verhaal:

"Je bent erg inspirerend. Jij hebt een jongen tot lezen gekregen wat mij niet eerder is gelukt."

"U heeft mij geraakt met dit verhaal en uw tips ga ik toepassen op mijn NT2taalklas."

"U heeft mij geïnspireerd. Ik ga aan mijn zus vragen of ze uw boek in de Bibliotheek gaat lenen."

"Jouw verhaal heeft veel indruk op mij gemaakt hoe lezen/schrijven in je jeugd eigenlijk niet zo gestimuleerd werd, met het beeldje van jouw tante die jou wel aanmoedigde hierin. Voor de studenten lijkt mij het ook goed om het besef te hebben dat het niet vanzelfsprekend is dat lezen vanuit thuis gestimuleerd wordt. Jouw verhaal kan de horizon van onze studenten verbreden."

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;