Interne cultuurcoördinator (ICC'er)


Wat is een Interne cultuurcoördinator?

Op elke basisschool hoort een Interne cultuurcoördinator (ICC'er) actief te zijn. Deze regelt het aanbod in school in het kader van cultuureducatie, schrijft het beleid en verzorgt de relaties met culturele partners in dorp, stad of in Nederland. 

Cursus Interne Cultuurcoördinator

Er worden door PABO's in het hele land regelmatig cursussen verzorgt, waarin je opgeleid wordt tot Interne Cultuurcoördinator. Doorgaans duren deze cursussen ongeveer 8 dagdelen. Zo'n ICC-cursus kan je eigen school (of gemeente via cultuureducatie met kwaliteitdoorgaans vergoeden. Na de cursus krijg je een icc-certificaat uitgereikt. 

Waar vind je cultuureducatie aanbod?

Als Cultuurcoördinator zal je regelmatig merken dat je niet zelf alles kan regelen. Daarvoor zijn er veel partners in je stad, provincie en in Nederland of België, die je willen ondersteunen. Onze website is zo'n partner. Wij geven een totaaloverzicht van workshops, gastlessen en andere culturele activiteiten in Nederland voor (basis)scholen.

Netwerken voor Cultuurcoördinatoren

Het is niet altijd makkelijk om cultuurcoördinator te zijn. In weinig tijd, moet je vaak veel regelen. Er zijn diverse organisaties te vinden die jou als cultuurcoördinator willen ondersteunen. Uiteraard doen wij ons stinkende best als Kunsteducatie.nl. Maar denk o.a. aan het kennisinstituut de LKCA, maar denk ook aan landelijke cultuurinstellingen zoals Kleinkunstig en Grote Broer, de Kunst- en Cultuureducatiecommunity op Facebook ook zijn er in vrijwel elke gemeente lokale partijen die ondersteuning geven op het gebied van cultuurbeleid, bijvoorbeeld door een kunstmenu.

Wij zijn er voor jou

Wij zijn er voor jou!

We denken graag met je mee als interne cultuurcoördinator. Vanuit de wens om jouw netwerk groter te maken, is dit platform opgestart. Regel zelf je eigen culturele activiteiten voor op school. 
Heb je vragen? Neem dan contact op met onze adviseur Kunsteducatie
We schrijven daarnaast regelmatig artikelen. Hieronder een paar die relevant zijn:

 

;