Verhalenkaravaan


In de Kinderboekenweek, en ook op andere momenten, vertel ik, alleen of samen met andere vertellers, verhalen in iedere klas. 

voor wie: kinderen vanaf groep 1

leeraspecten: luisteren, verhaalstructuur, inlevingsvermogen

duur: 25 minuten in iedere klas, daarna gaan we naar de volgende klas

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Kinderen houden van verhalen, sprookjes en mythen. Kinderen houden ervan om te horen over vroeger, over toen zijzelf of hun ouders of grootouders klein waren. Kinderen houden van verhalen over de buurt waar ze wonen. Dankzij het vertellen van verhalen maken kinderen kennis met elkaar en met hun leefomgeving. Verhalen geven inzicht in de cultuur en laten kinderen ervaren dat ze onderdeel uit maken van een gemeenschap.

Met verhalen worden ongemerkt vele waarden overgedragen, en kunnen kinderen leren over eigenschappen als moed, vriendschap, tegenslag, inventiviteit en doorzettingsvermogen. Verhalen ontroeren, motiveren en inspireren. Kinderen herkennen zich in gebeurtenissen en gevoelens in verhalen. Belangrijke ervaringen en kennis worden overgedragen met verhalen en vaak zit er een wijze les verborgen in een verhaal.

Ik vertel verhalen, in de Kinderboekenweek, bij de opening van thema's en op andere momenten, en ook vertellen, verzinne, tekenen en schrijven kinderen verhalen in de verschillende projecten die ik op scholen vorm geef.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;