Cultuureducatie of Kunsteducatie?


Kunsteducatie of Cultuureducatie?

Wanneer gebruiken we eigenlijk de term kunsteducatie? En wanneer de term Cultuureducatie? 

Wij volgen hierin de definities zoals de LKCA deze definieert. Cultuureducatie is het "doelbewust leren over en met kunst, erfgoed en media via gerichte instructie, zowel binnen- als buitenschools." Kunsteducatie is het "Doelbewust leren over en met kunst via gerichte instructie, zowel binnen- als buitenschools.". Erfgoededucatie is het "Doelbewust leren over en met materieel en immaterieel erfgoed via gerichte instructie, zowel binnen- als buitenschools.".
Het grootste verschil zit 'm er dan ook in dat onder Cultuureducatie ook erfgoededucatie valt, dit valt niet onder de term kunsteducatie. 

Wat vind je op Kunsteducatie.nl?

Op onze website vind je een uitgebreid overzicht met aanbod van lokale en landelijke cultuuraanbieders. Je vindt er workshops, gastlessen en andere culturele activiteiten voor op school. Hierin werken we samen met ZZP'ers, musea, culturele aanbieders en andere partijen. Zij mogen zich gratis aanmelden op het platform. 

Erfgoededucatie op Kunsteducatie.nl?

We kiezen ervoor om op Kunsteducatie.nl ook ruimte te geven voor erfgoededucatie. Alhoewel het qua definitie buiten de naamstelling valt, voelen wij ons teveel verbonden met erfgoed, om hen niet dit platform aan te bieden. Zo kan je o.a. stadswandelingen en rondleidingen voor scholen op ons platform vinden. Musea, molens, kerken en andere instellingen mogen zich gratis op onze website aanmelden. 

 

 

;