Beroepskunstenaar in de klas (BIK)


Ben jij beroepskunstenaar in de klas (BIK)?

Ben jij een beroepskunstenaar in/voor de klas en zoek je leuk werk? Dan is Kunsteducatie.nl misschien het juiste platform om je op aan te melden. Wij ondersteunen kunstenaars die in de klas willen werken. Jouw professie kan op allerlei gebieden liggen. Denk aan bijv: zeefdrukken, ruimtelijk werken, etsen, illustreren of een ander gebied dat jou goed ligt. Als jij geleerd hebt om jouw vakgebied te delen met anderen, ben je van harte welkom op onze website.

Maak een profiel aan

Om op onze website je aanbod aan te bieden, maak je zelf een profiel aan. Dit profiel bestaat uit een tekst over jou als persoon. Daarna kan je de workshops / lessen toevoegen die jij geeft. Zorg dat je bij elke workshop een leuke foto hebt. Die is nodig om het goed te promoten.

Wij promoten jouw lessen

Veel kunstenaars en kunstdocenten vinden het prettig ondersteuning te krijgen in het aanbieden van hun lessen. Wij geven die ondersteuning door je te gaan promoten. Wij promoten het platform bij cultuurcoördinatoren in het basisonderwijs en CKV-docenten in het voortgezet onderwijs. Workshopdocenten die op onze website staan, krijgen via ons platform 'aanvragen' van scholen. Je moet uiteindelijk de docent van de basisschool of middelbare school zelf nabellen en afspraken maken.

Hoe word ik beroepskunstenaar in de klas?

Diverse onderwijsinstellingen verzorgen de opleiding beroepskunstenaar in de klas. Denk aan o.a. de Amsterdams Hogeschool voor de Kunsten en andere kunstacademies.
Overigens: om op onze website te staan, hebben we de regel dat je ervaring moet hebben voor de klas. Heb je geen ervaring, dan pas je niet op ons platform. Een goede manier om ervaring op te bouwen is het volgen van de BIK opleiding of het volgen van een docentopleiding (mbo/hbo).

;