AI, AI, AI


In de snel veranderende digitale wereld en met de komst van AI, wordt het steeds moeilijker waarheid van onzin te onderscheiden. De educatieve voorstelling Ai, ai, ai onderzoekt dit gegeven.

De voorstelling volgt drie leerlingen in groep 8 die worden geconfronteerd met nepnieuws, misleidende informatie, kunstmatige intelligentie en de impact ervan. Zo moet Daan een werkstuk maken over de toekomst en hij besluit AI al het werk te laten doen. Wordt Kim bff met een meisje dat misschien helemaal niet bestaat en durft Fleur niets meer te lezen op Internet omdat ze niet meer weet wat waar is en wat niet. In deze leerzame en humorvolle voorstelling worden de leerlingen meegenomen op een avontuurlijke reis door de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie, terwijl tegelijkertijd de gevaren van nepnieuws en desinformatie worden bloot gelegd.

Tijdens de nabespreking zullen de acteurs samen met de leerlingen de tools verkennen die nodig zijn om onderscheid te kunnen maken tussen betrouwbare en misleidende informatie. Door de voorstelling en het interactieve nagesprek worden de leerlingen gestimuleerd om kritisch na te denken, vragen te stellen en hun eigen conclusies te trekken. Ai, ai, ai biedt niet alleen inzicht in de wereld van kunstmatige intelligentie en nepnieuws, maar bevordert ook een gezonde dosis scepsis en nieuwsgierigheid die van essentieel belang zijn voor een goed begrip van de moderne digitale samenleving.

De voorstelling Ai, ai, ai inclusief nabespreking en lesbrief vormen een goede basis om de digitale vaardigheden van de volgende generatie te versterken en hen voor te bereiden op een toekomst waarin kennis, wijsheid en kritisch denken centraal staan.

 

Vanaf januari 2025

Soort project: voorstelling in de klas

Tijdsduur: 1,5 uur (45 min voorstelling en 45 min nabespreking)

Doelgroep: groep 6 t/m 8, ook speciaal onderwijs

Max. aantal deelnemers: 64 leerlingen of 2 klassen

1 voorstelling per dag €690,- 
2 voorstellingen per dag €1150,- 
3 voorstellingen per dag €1545,-

De prijzen zijn excl. btw en excl. reiskosten.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Theatergroep Zwerm maakt en speelt educatieve voorstellingen voor Primair, Voortgezet en Speciaal Onderwijs, voor alle niveaus.

De voorstellingen van Theatergroep Zwerm gaan over actuele maatschappelijke thema’s als Social Media, Internet, genotmiddelen, pesten, liefde, puberen, groepsdruk, seksualiteit, vriendschap en grenzen stellen.

De leerlingen zitten bij de voorstelling rondom en bevinden zich in dezelfde verbeelde ruimte als de personages. Zo is er veel interactie met de leerlingen en zitten ze er meteen helemaal in.

Na de voorstelling is er een interactief nagesprek. De acteurs van Theatergroep Zwerm zijn dan gespreksleiders. Zij worden hier intensief in getraind. Daardoor zijn ze goed in het creëren van een veilige sfeer, zodat iedereen de ruimte krijgt om deel te nemen aan een eerlijk en open gesprek over deze spannende onderwerpen.

De voorstellingen en de interactieve nabespreking zijn een fijne basis om aan te kunnen refereren in de lessen over bijvoorbeeld seksuele vorming, Mediawijsheid en burgerschap.

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;