CJP - Cultureel Jongeren Paspoort


Wat is het CJP?

CJP staat voor Cultureel Jongeren Paspoort en wordt uitgegeven door stichting CJP. De pas is een kortingskaart / cultuurkaart voor jongeren, waarmee ze musea en andere culturele activiteiten kan bezoeken.

Wat is een cultuurkaart?

De cultuurkaart is een andere benaming voor de kaart die de jongeren kunnen bestellen bij het CJP. De naam wordt vaak gebruikt voor de CJP-pas. Met deze CJP-pas kan je -als jongere- korting krijgen op allerlei culturele activiteiten in Nederland en in België.

Wat is het CJP-budget?

CJP-budget is het budget dat scholen krijgen van de rijksoverheid voor het organiseren van cultuureducatie op school. Het budget komt voor 5,50 van de overheid en wordt aangevuld met 10 euro per leerling van uit de scholen. Het budget is in beheer bij CJP. Scholen kunnen via het CJP een uitbetaling door aan een culturele aanbieder.

Waar kan je CJP budget besteden?

Het budget kan je bij veel musea, impresariaten en andere aanbieders besteden. Je kan er bijvoorbeeld een cultuurdag mee organiseren, een museum bezoeken, workshops, gastlessen of een cultuurdag inplannen of een andere culturele activiteit ermee betalen. 

Kan ik bij Kunsteducatie.nl ook via CJP betalen?

Het is mogelijk docenten van Kunsteducatie.nl te betalen met CJP budget. Neem daartoe contact op met onze organisatie. Wij rekenen een percentage aan kosten t.b.v. het afdekken van de kosten van de administratieve verwerking. 

;