Buitenwijs: een nieuw onderwijsconcept!


Wat als alle kinderen graag naar school gaan? Omdat ze zelf keuzes mogen maken. Omdat leren leuk is, want ze mogen hun nieuwsgierigheid volgen. Omdat ze vanuit vertrouwen worden uitgedaagd om net een stapje verder te gaan. Omdat ze veel buiten zijn, mogen spelen en ontdekken hoe het leven er uit ziet.

Naar zo'n school wil jij toch ook? Daar wil je ook lesgeven!

Het onderwijs van nu is toe aan vernieuwing. Geen 'ik-weet-alles-wat-jij-moet-weten' leerkracht die klassikaal les geeft, maar een inspirerende leeromgeving. Met verschillende ruimtes, binnen en buiten, waar ze door heen mogen struinen. Die aanzetten tot zelf op onderzoek uit gaan. Waar ze leren van de natuur en hun omgeving door zich erin te begeven.

Buitenwijs wordt zo'n plek. Ik ben Rianne, kunstdocent, en samen met Jolien ben ik bezig om deze fantastische plek werkelijkheid te laten worden. Een basisschool, voor iedereen toegankelijk, waar met lef, visie en de juiste inzet van middelen goed en betekenisvol onderwijs wordt aangeboden. Waar de kinderen inspraak hebben en het onderwijs zelf vorm mogen geven. Omdat we het samen doen. Buitenwijs is een eco-systeem. We hebben elkaar nodig en leren met en van elkaar.

Wil je weten hoe je onderwijsvernieuwing in gang zet? Ik kom er graag over vertellen en neem je mee in ons proces. 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Rianne is een kunstdocent, die enthousiast en bevlogen de link legt tussen beeldend onderwijs en onderwijsvernieuwing. Ze is mede-oprichtster van de stichting Onderwijs Transformeert.

Buitenwijs is de school waar zij mee gaan laten zien dat er ander onderwijs mogelijk is; creatief, creërend, eigentijds, effectief en regeneratief. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;