Culturele beroepen


Hieronder een overzicht van beroepen die er zijn in de cultuureducatie. Wil je meer weten over wat je kan verdienen in deze sector, kijk dan eens op de pagina CAO Kunsteducatie

Beroepskunstenaar in de klas

Een beroepskunstenaar in de klas is een kunstenaar die een opleiding gevolgd heeft om ook les te kunnen geven op scholen. Doorgaans zijn dit zelfstandige kunstenaar die als zzp'er voor de klas staan. Lees hier meer over de beroepskunstenaar in de klas.

Combinatiefunctionaris cultuur (en sport)

Een combinatiefunctionaris cultuur is doorgaans in dienst van de gemeente, een culturele instelling of de bibliotheek. Hij/zij zorgt voor het stimuleren van cultuur in de lokale gemeente. Lees hier meer over de combinatiefunctionaris cultuur

Variaties op deze functie;

Interne Cultuurcoördinator

Een interne cultuurcoördinator werkt op een basisschool. Doorgaans heeft hij/zij een opleiding gehad aan de PABO tot leerkracht en daarna een cursus ICC gevolgd. Lees hier meer over de Interne Cultuurcoördinator.

Cultuurbegeleider

Na een cursus voor ICC'er kan je een post-hbo opleiding doen voor cultuurbegeleider. Je gaat dan nog meer de diepte in. Lees hier meer over de Cultuurbegeleider.

Culturele Ondernemers

Er zijn diverse type culturele ondernemers. Lees hier meer over de Culturele Ondernemers.

 

 

;