Hokjesgeest


Heb jij een open blik?

Bewust of onbewust hebben we de neiging om voorwerpen en mensen te verdelen in bepaalde categorieën. De hokjesgeest dwaalt altijd rond in onze hersenen. Vaak heeft dat een negatieve lading, maar in hokjes denken betekent eigenlijk de wereld om je heen ordenen. In het museum onderzoek je het hokjes-denken aan de hand van voorwerpen in de collectie. Durf jij je oordeel om te keren en iets met andere ogen te bekijken?


Praktische informatie
Voor wie: VMBO/HAVO/VWO/MBO 
Tijdsduur: 60 minuten
Tijdsblok: 10.00 - 11.00 uur | 11.15 - 12.15 uur | 13.00 - 14.00 uur | 14.15 - 15.15 uur
Thema: Wereldoriëntatie, (wereld)burgerschap, identiteit
Vak: Geschiedenis, maatschappijleer, (wereld)burgerschap, CKV
Prijs: € 50,- per 15 leerlingen (incl. entree)

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

In het nieuwe Wereldmuseum maakt de bezoeker kennis met een hedendaags museum waarin de eigen indrukwekkende Rotterdamse collectie centraal staat. Want het Wereldmuseum is een museum vóór en door Rotterdammers.

Een collectie die ruim 83.000 objecten telt; voorwerpen die vanaf de 19de eeuw door Rotterdammers bijeen zijn gebracht. Juist in deze superdiverse stad kan het museum met zijn wereldomvattende collectie een verbindende rol spelen. Het Wereldmuseum laat zien dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;