Reis je rijk


Op reis gaan is altijd spannend. Wat en wie kom je tegen? Je ziet dingen die je nog nooit gezien hebt. Als je ervoor open staat, maakt reizen je rijk. Niet zozeer door de voorwerpen die je meeneemt, maar vooral door alle indrukken en nieuwe ervaringen. In dit programma reis je door tijd en ruimte zonder vliegtuig. Overbrug je gigantische afstanden met één voetstap en sta je oog in oog met makers die dezelfde dingen doen als jij. Of het eng is, bepaal je zelf, maar dat je rijker thuiskomt is geen ontkomen aan. De reis legt je vast in het Reis-je-rijk-boekje, dat je na afloop van het museumbezoek mee mag nemen.

Praktische info

Voor wie: Groep 5 t/m 8
Tijdsduur: 75 minuten
Tijdsblok: 09.45 - 11.00 uur | 11.15 - 12.30 uur | 13.00 - 14.15 uur
Thema: Wereldburgerschap, verzamelen
Sluit aan bij:IPC: de wijde wereld, Hier en nu, daar en toen
DaVinci: Samen op de wereld, Nieuwste tijd 
Prijs: €75,- per 15 leerlingen (incl. entree)

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

In het nieuwe Wereldmuseum maakt de bezoeker kennis met een hedendaags museum waarin de eigen indrukwekkende Rotterdamse collectie centraal staat. Want het Wereldmuseum is een museum vóór en door Rotterdammers.

Een collectie die ruim 83.000 objecten telt; voorwerpen die vanaf de 19de eeuw door Rotterdammers bijeen zijn gebracht. Juist in deze superdiverse stad kan het museum met zijn wereldomvattende collectie een verbindende rol spelen. Het Wereldmuseum laat zien dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;