Workshop 'Reis door het lichaam'


"Een creatief en educatief lesprogramma van 3 lessen waarin kinderen worden meegenomen op een gezamenlijk avontuur door hun eigen lichaam"

Doelen: dansplezier | luisteren naar het lichaam | kennis (anatomie) van het lichaam | lichaamsbewustwording | maken van keuzes die de gezondheid bevorderden | creativiteit ontwikkelen.

Werkvormen: dans, yoga, mindfulness, anatomie voor kids en tekenen.

Inhoud: In 3 lessen ga je op reis door de voeten en benen, bovenlichaam en hoofd, armen en handen. Aan het einde van elke les worden de behandelde lichaamsdelen ingekleurd op een groot vel papier. Zo veranker je hetgeen wat je hebt geleerd en hebt ervaren, in je lijf. Op deze manier heb je meteen een leuk souvenir van de reis.

In deze video krijg je een idee hoe de les eruitziet: https://youtu.be/e3lrBb_0Xao 

Materialen die de docent meeneemt: een skelet, grote trommel, adembal, klankschaal en een logboek van zeven vellen A3-papier per leerling.

Doelgroep: groep 1 t/m 4

Tijd: deze lessen duren 75 minuten, ook voor kleuters. Dat lijkt lang, maar na een half uur flink bewegen ga je de ontspanning in met yoga en mindfulness én krijg je de tijd om te tekenen wat zeer rustgevend is. Zo red je het makkelijk!

Extra: er is een muziekbox/ speaker nodig.

Locatie: de workshop kan in een gymzaal of speellokaal plaatsvinden.

Er is ook een Reis door het lichaam 2.0. In deze versie, speciaal ontwikkeld voor groep 5 en 6 en als verdieping op de basislessen, wordt er dieper in het lichaam gedoken en komen de botten en gewrichten, spieren en hart, longen en huid aan bod.

In deze video zie je hoe de 2.0 lessen eruit zien: https://www.youtube.com/watch?v=_ua-NV6GMxs 

REIS DOOR HET LICHAAM
Tijd: 75 minuten per les
Kosten: Voor 3x 2,5u (7,5u) €919,-
Extra's: Reiskosten docent | Huur muziekbox/ speaker €65,- (optioneel)

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Dagelijks zijn wij bezig met het creëren van inspirerende en creatieve activiteiten op het gebied van dans, zang, theater en persoonlijke presentatie! 

We zetten ons in om cultuureducatie in het onderwijs nog beter op de kaart te zetten, waardoor talentontwikkeling meer de aandacht krijgt. Naast workshops en trainingen verzorgen wij ook dagprojecten, lessenreeksen en op maat gemaakte projecten. 

Ons netwerk bestaat uit ruim 40 prominente vakdocenten die dagelijks worden ingezet om culturele lessen te geven door heel het land.
 Wij bieden een divers aanbod, want eigenlijk is niks voor ons te gek. Benieuwd wat bij jouw school past en heb je hulp nodig? Wij zijn er om jou te helpen.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;