Onbetaalbaar? - De waarde van kunst


‘Wat kost dat dan?’ of ‘Wat is dit dan waard?’. Vragen die heel regelmatig terugkomen als scholieren het museum bezoeken. In dit programma gebruiken we die vragen en de persoonlijke fascinatie als startpunt om de ideeën van leerlingen over de waarde van kunst te verbreden. Samen kijken we voorbij de economische waarde en ontdekken leerlingen de artistieke, sociale en persoonlijke waarde van kunst.

Vanuit de nieuwsgierigheid van de leerlingen gebruiken we hun vragen ook om de rol en betekenis van musea inzichtelijk te maken. Waarom verzamelt het museum deze objecten eigenlijk? En waarom vinden we het belangrijk om die met het publiek te delen? Een waardevolle en prikkelende museumles die veel ruimte biedt voor de eigen inbreng van scholieren.

Voor: VMBO bovenbouw
Duur: 60 minuten excl. ontvangst en afscheid (totaal max. 90 min.)
Groepsgrootte: maximaal 15 leerlingen per museumdocent, boeken voor meerdere groepen uiteraard mogelijk
Kosten: € 55,- per 15 leerlingen

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Museum Catharijneconvent in Utrecht heeft een prachtige kunstcollectie die breed ingezet kan worden voor verschillende lessen en schoolvakken. De collectie, met veel middeleeuwse kunst, daagt scholieren uit om verder na te denken over interessante, maar soms ook moeilijke onderwerpen op het gebied van burgerschap, religie, geschiedenis en kunstbeschouwing. Dit helpt scholieren zichzelf, de ander en de wereld om hen heen beter te begrijpen. Museum Catharijneconvent biedt verschillende lesprogramma's in (en soms buiten) het museum aan. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;