Op visite in een kunstwerk


Drink je een kopje thee mee? Of chá, tea, tee, shay, te, teh, choy, herbata, laathpaatrai, tsai, ciyā, tiyi … ? Over de hele wereld drinken mensen thee, al noemen ze het soms anders. De manier waarop mensen thee drinken kan ook heel verschillend zijn. Ben je nieuwsgierig hoe dat zit? Kom in het museum gluren bij de mensen die in de kunstwerken wonen en drink lekker een kopje met ze mee. Gewoon bij ze thuis, met een bijzondere ceremonie, of zelfs samen met belangrijke koningen … Zie jij hoe de manier van thee drinken verschilt? Ontdek waarom dat zo is!

Voor: groep 3 en 4
Duur: 60 minuten (excl. ontvangst en afscheid)
Kosten: met onze Feestjaarkaart, eenmalig €100,- mag de hele school een jaar lang naar alle onderwijsprogramma's - inclusief gratis busvervoer!

Dit programma maakt deel uit van de themalijn Wie ben ik?. Ga op zoek naar alle kanten van jezelf in het museum en ontdek hoe kunst daarbij kan helpen. Binnen deze leerlijn zijn programma’s voor de hele school te boeken!

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Museum Catharijneconvent in Utrecht heeft een prachtige kunstcollectie die breed ingezet kan worden voor verschillende lessen en schoolvakken. De collectie, met veel middeleeuwse kunst, daagt scholieren uit om verder na te denken over interessante, maar soms ook moeilijke onderwerpen op het gebied van burgerschap, religie, geschiedenis en kunstbeschouwing. Dit helpt scholieren zichzelf, de ander en de wereld om hen heen beter te begrijpen. Museum Catharijneconvent biedt verschillende lesprogramma's in (en soms buiten) het museum aan. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;