Spiegeltje, spiegeltje aan de wand


In het museum kun je heel veel schilderijen zien. Daarop staan allemaal verschillende mensen. Mensen met een lief gezicht, met een boos gezicht, met een serieus gezicht… Misschien steekt eentje wel zijn tong uit, zie je iemand knipogen of trekt er iemand aan zijn oren! Kun jij het gezicht van het schilderij nadoen in de spiegel? Probeer maar eens nog liever, nog bozer, of nog serieuzer te kijken! Zo kun je al jouw ikken leren kennen. Welke is jouw favoriet?

Voor: groep 1 en 2
Duur: 60 minuten (excl. ontvangst en afscheid)
Kosten: met onze Feestjaarkaart, eenmalig €100,- mag de hele school een jaar lang naar alle onderwijsprogramma's - inclusief gratis busvervoer!

Dit programma maakt deel uit van de themalijn Wie ben ik?. Ga op zoek naar alle kanten van jezelf in het museum en ontdek hoe kunst daarbij kan helpen. Binnen deze leerlijn zijn programma’s voor de hele school te boeken!

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Museum Catharijneconvent in Utrecht heeft een prachtige kunstcollectie die breed ingezet kan worden voor verschillende lessen en schoolvakken. De collectie, met veel middeleeuwse kunst, daagt scholieren uit om verder na te denken over interessante, maar soms ook moeilijke onderwerpen op het gebied van burgerschap, religie, geschiedenis en kunstbeschouwing. Dit helpt scholieren zichzelf, de ander en de wereld om hen heen beter te begrijpen. Museum Catharijneconvent biedt verschillende lesprogramma's in (en soms buiten) het museum aan. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;