Feest op je bord


Bij een speciale dag hoort ook speciaal eten. Zoetigheid, lekkere drankjes, feestelijk brood of bijzondere hartige hapjes. En eet je dat dan met je handen, met stokjes, of mes en vork…? Ga op speurtocht naar eten en drinken op de kunstwerken in het museum. Waarom worden nou juist die dingen gegeten en gedronken? Ontdek welke eetgewoontes bij welke religies en feestdagen horen. Een museumles om je tanden in te zetten! 

Voor: groep 7 en 8
Duur: 60 minuten (excl. ontvangst en afscheid)
Kosten: met onze Feestjaarkaart, eenmalig €100,- mag de hele school een jaar lang naar alle onderwijsprogramma's - inclusief gratis busvervoer!

Dit programma maakt deel uit van de themalijn Weet wat je viert. Te boeken voor de hele school. Kom feest vieren in het museum en leer alles over de vele bijzondere feestdagen die overal worden gevierd!

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Museum Catharijneconvent in Utrecht heeft een prachtige kunstcollectie die breed ingezet kan worden voor verschillende lessen en schoolvakken. De collectie, met veel middeleeuwse kunst, daagt scholieren uit om verder na te denken over interessante, maar soms ook moeilijke onderwerpen op het gebied van burgerschap, religie, geschiedenis en kunstbeschouwing. Dit helpt scholieren zichzelf, de ander en de wereld om hen heen beter te begrijpen. Museum Catharijneconvent biedt verschillende lesprogramma's in (en soms buiten) het museum aan. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;