Elke dag feest!


Wist je dat er op alle dagen van het jaar wel iets te vieren is? Kom al die verschillende feestdagen ontdekken met de feestquiz in het museum! Als echte feestspeurneuzen gaan jullie in het museum op zoek naar kunstwerken waarin feesten te zien zijn. Gebruik de aanwijzingen om ze allemaal te vinden. Kun jij ook nog ontdekken waarom die feesten worden gevierd?

Voor: groep 5 en 6
Duur: 60 minuten (excl. ontvangst en afscheid)
Kosten: met onze Feestjaarkaart, eenmalig €100,- mag de hele school een jaar lang naar alle onderwijsprogramma's - inclusief gratis busvervoer!

Dit programma maakt deel uit van de themalijn Weet wat je viert. Te boeken voor de hele school. Kom feest vieren in het museum en leer alles over de vele bijzondere feestdagen die overal worden gevierd!

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Museum Catharijneconvent in Utrecht heeft een prachtige kunstcollectie die breed ingezet kan worden voor verschillende lessen en schoolvakken. De collectie, met veel middeleeuwse kunst, daagt scholieren uit om verder na te denken over interessante, maar soms ook moeilijke onderwerpen op het gebied van burgerschap, religie, geschiedenis en kunstbeschouwing. Dit helpt scholieren zichzelf, de ander en de wereld om hen heen beter te begrijpen. Museum Catharijneconvent biedt verschillende lesprogramma's in (en soms buiten) het museum aan. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;