Zij zagen Oorlog


Is vergiffenis in tijd van oorlog mogelijk? Ik kruip in de huid van zes mensen die elk in moeilijke omstandigheden een keuze maken. Ze hebben goede bedoelingen, maar kunnen ze leven met de consequenties?

NPO Radio 1, NOS Nieuws & Co: Razend actuele voorstelling. 
NPO Radio 1, NTR Kunststof: Een veelzijdige, meertalige octopus. 
Theaterkrant: De kleine en veelzijdige soliste neemt je mee en ontroert je. 

Zij zagen Oorlog is opgedragen aan mijn beide oma's die de tweede wereldoorlog in Oost-Europa meemaakten. Mijn Joodse oma in Charkow kon tot haar dood het Duits niet horen. Mijn Russische oma, die 900 dagen belegering in Sint-Petersburg overleefde, heeft het grootste mededogen met de Duitsers.

Genre: klassiek, archetype theater. 
Vertelvorm: geacteerde monologen en liederen. 
Duur: 75 minuten. 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Ksenia Marasanova is geboren Charkov, toen onderdeel van de USSR. Op haar 17e stopte ze de belangrijste zaken in een plastic tas en ontvluchtte ze de Sovjet-Unie. Via omzwervingen kwam ze uiteindelijk terecht in Nederland. Daar ontwikkelde ze zich tot theatermaker en actrice. 

Ze maakte diverse solovoorstellingen met een duur van 75 tot 135 minuten. Daarnaast biedt ze diverse historische liederenprogramma's van ca. 45 minuten. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;