Workshop Streetbeat


Denk jij dat je een drumstel of in ieder geval een professionele trommel nodig hebt voor een imposant ritmisch samenspel? Dan zul je versteld staan van het muziekstuk dat de leerlingen laten horen aan het einde van de workshop Streetbeats. Met niks meer dan tonnen, vaten en jerrycans, zetten de leerlingen een muzikale prestatie neer die niet zou misstaan op een podium. En dat met behulp van instrumenten die we normaal gesproken als 'afval' bestempelen. 

Opbouw van de workshop

Of je nou op een drumstel speelt of op een jerrycan: wie begint met slagwerk, moet eerst de basis leren. Aan het begin van de workshop legt de workshopleider de leerlingen dan ook uit wat er allemaal komt kijken bij slagwerk. Daarna is het natuurlijk hoog tijd om de leerlingen alles wat ze geleerd hebben in de praktijk te laten brengen! De workshopleider speelt patronen voor, die de leerlingen naspelen. Hebben ze dit onder de knie? Dan is het tijd voor de volgende stap: door elkaar heen spelen. Samen werken de leerlingen toe naar een opzwepend ritmisch muziekstuk waarin verschillende partijen door elkaar klinken. Ongelofelijk wat je met een flinke dosis focus, teamwork en een paar afvalobjecten neer kunt zetten! 

Leerdoelen

- Op een ritmische manier bezig zijn, is vooral leuk! Dat leren de leerlingen tijdens deze kennismaking met slagwerk.

- De leerlingen versterken hun concentratie en werken aan het samenwerken in een groep.

- Leerlingen ervaren dat je helemaal geen dure instrumenten nodig hebt om muziek te maken.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Kleinkunstig is in 2005 opgezet als aanbieder van culturele workshops en voorstellingen. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot de grootste aanbieder van workshops en voorstellingen in het voortgezet onderwijs. We geven jaarlijks aan meer dan 100.000 leerlingen les in het voortgezet onderwijs. Continu zijn we bezig met het vernieuwen van het aanbod, zodat leerlingen kennis kunnen maken met de kunstvormen van de toekomst evenals met al langer bestaande kunstuitingen. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;