Workshop Hiphopdance


Dansen als een échte hiphopper: moet je daar niet super goed voor zijn? Het antwoord op die vraag is: nee hoor. Tijdens onze workshop Hiphopdance hebben de leerlingen de basismoves van deze coole dansstijl zo onder de knie. Move voor move verrassen ze zichzelf én hun klasgenoten met wat ze allemaal kunnen om uiteindelijk met de hele klas een choreografie op te voeren waar hun nietsvermoedende publiek steil van achteroverslaat. 

Opbouw van de workshop

Voordat je gaat dansen, is het belangrijk dat je goed opgewarmd bent. Anders loop je kans jezelf te bezeren. Bovendien ga je er ook veel mooier van dansen! Daarom trappen we de workshop af met een grondige warming-up, waarin de leerlingen hun lichaam klaar maken om te dansen en we hen ook al voorzichtig beginnen te stimuleren om uit hun comfortzone te komen. 

Daarna leren de leerlingen de basismoves die gebruikt worden in echte hiphop-choreografieën. Als de leerlingen de basispasjes onder de knie hebben, werken we met de hele klas aan een spetterende choreografie. Afhankelijk van hoe goed de leerlingen het oppikken, gebruiken we hierin ook wat complexere bewegingen. We helpen de leerlingen om de ene beweging vloeiend over te laten gaan in de andere, waardoor er een magische flow ontstaat. Natuurlijk sluiten we de workshop af met een performance. 

Leerdoelen

- Leerlingen weten waar hiphop vandaag komt en welke plek het heeft in onze cultuur.

- Leerlingen leren de basismoves van hiphop en studeren een dans in.

- Leerlingen ervaren hoe het is om plezier te beleven aan bewegen op muziek.

- Leerlingen voelen zich veilig om binnen de groep uit hun comfortzone te komen.

- Leerlingen leren al dansend om bewust gebruik te maken van hun lichaam en hun omgeving.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Kleinkunstig is in 2005 opgezet als aanbieder van culturele workshops en voorstellingen. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot de grootste aanbieder van workshops en voorstellingen in het voortgezet onderwijs. We geven jaarlijks aan meer dan 100.000 leerlingen les in het voortgezet onderwijs. Continu zijn we bezig met het vernieuwen van het aanbod, zodat leerlingen kennis kunnen maken met de kunstvormen van de toekomst evenals met al langer bestaande kunstuitingen. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;