Workshop Allround Circus


Er is iets magisch aan het circus. De kunsten die circusartiesten laten zien, zien er zó ongelofelijk uit, dat de meeste mensen zich maar moeilijk voor kunnen stellen dat zij dit ook kunnen. Toch is dat precies wat leerlingen tijdens onze workshop Allround Circus ervaren: dat ook zij in korte tijd in staat zijn om te leren hoe je drie ballen in de lucht kunt houden, hoe je je balans vindt op een loopkogel of hoe je een diabolo met een stalen gezicht in de lucht gooit en weer opvangt. 

Opbouw van de workshop

We nemen verschillende circusmaterialen mee. Denk aan loopkogels, diabolo's, jongleerballen en balanceerkoorden. Die leggen we allemaal in een grote kring. De workshopleider vertelt waar de materialen voor zijn, hoe de leerlingen ze moeten gebruiken en hoe ze veilig kunnen oefenen. Daarna gaan de leerlingen in groepjes aan de slag met het oefenen van de verschillende technieken. Natuurlijk wordt er tussendoor van materiaal gewisseld zodat iedereen de kans krijgt om alles uit te proberen. De workshopleider helpt de leerlingen om de technieken onder de knie te krijgen en stimuleert hen om niet te bescheiden te zijn, maar zich te presenteren als échte circusartiesten. Als de leerlingen alles uitgeprobeerd hebben, kiezen ze zelf de technieken die ze vol trots willen showen. 

Leerdoelen

- Een brede kennismaking met allerlei soorten circusmaterialen.

- Leerlingen werken aan hun presentatievaardigheid.

- Leerlingen trainen hun focus en hun balans.

- Leerlingen komen uit hun comfortzone en ervaren hoe het is om compleet nieuwe skills te leren.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Kleinkunstig is in 2005 opgezet als aanbieder van culturele workshops en voorstellingen. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot de grootste aanbieder van workshops en voorstellingen in het voortgezet onderwijs. We geven jaarlijks aan meer dan 100.000 leerlingen les in het voortgezet onderwijs. Continu zijn we bezig met het vernieuwen van het aanbod, zodat leerlingen kennis kunnen maken met de kunstvormen van de toekomst evenals met al langer bestaande kunstuitingen. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;