Theatersportbattle


'Theater' en 'battle': dat past toch helemaal niet bij elkaar? In verreweg de meeste gevallen hebben de twee inderdaad niks met elkaar te maken. Maar de workshop Theatersportbattle brengt het competitieve van de sportwereld en het creatieve van de theaterwereld bij elkaar. Een combinatie waar de vonken vanaf spatten! In teams troeven de leerlingen elkaar af met hilarische spitsvondigheden, knotsgekke invallen, komische bewegingen en replieken waarvan hun tegenstanders even helemaal met de mond vol tanden staan. 

Opbouw van de workshop

Natuurlijk begint de workshop met een stevige warming-up. Je moet immers eerst je spieren, je stembanden en je verbeeldingskracht wakker schudden voordat je creatief ten strijde trekt! Hoewel het een wedstrijd is, is het element 'samenwerken' juist heel belangrijk in deze workshop. Om overeind te blijven in de battle, moeten de leerlingen goed samenwerken en elkaar stimuleren om snel, origineel en buiten-de-box te durven handelen. 

Wij komen dan ook gewapend met verschillende oefeningen en spelvormen om zelfs de meest verlegen leerlingen uit hun schulp te krijgen. Zodat alle leerlingen de kans krijgen om te ervaren dat een theatersportbattle één groot experiment is en je dus ook niks fout kunt doen. 

Leerdoelen

- Leerlingen ervaren dat improviseren niet eng is, maar leuk!

- Leerlingen ervaren hoe belangrijk een veilige, constructieve samenwerking is.

- Gestimuleerd door het battle-element zetten leerlingen hun aarzeling aan de kant en leren ze om snel en intuïtief op elkaar te reageren.

- Niks gaat zoals gepland en dat is helemaal oké.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Kleinkunstig is in 2005 opgezet als aanbieder van culturele workshops en voorstellingen. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot de grootste aanbieder van workshops en voorstellingen in het voortgezet onderwijs. We geven jaarlijks aan meer dan 100.000 leerlingen les in het voortgezet onderwijs. Continu zijn we bezig met het vernieuwen van het aanbod, zodat leerlingen kennis kunnen maken met de kunstvormen van de toekomst evenals met al langer bestaande kunstuitingen. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;