Workshop Theatersport


Welke klasgenoot heeft de snelste comebacks, wie heeft het grootste gevoel voor drama en wie heeft juist alle lachers op zijn of haar hand? Daar komen de leerlingen snel genoeg achter tijdens een workshop Theatersport! Een knotsgekke workshop waarin leerlingen hun fantasie de vrije loop laten en niet te veel nadenken, maar vooral veel dóén. Het resultaat? Knotsgekke en ontroerende invallen waarmee de leerlingen elkaar versteld doen staan. 

Opbouw van de workshop

Theatersport vraagt om een topprestatie en dus is het belangrijk om de theaterspieren eerst goed op te warmen. Dat doen de leerlingen tijdens een warming-up. Deze bestaat uit simpele oefeningen waarin de leerlingen stap voor stap hun creativiteit wakker maken en hun lichaam losgooien om tijdens de improvisatieoefeningen vrijer te kunnen spelen. 

Tijdens de improvisatieoefeningen gaan de leerlingen in teams aan de slag. Die teams 'strijden' tegen elkaar in een heuse battle: welk team kan de meeste elementen soepel in hun sketch verwerken? Met de adrenaline van de battle nog in hun lijf, werken de teams tot slot hun geïmproviseerde scènes tot in de puntjes uit. Het resultaat? Dat laten de leerlingen natuurlijk vol trots aan elkaar zien! 

Leerdoelen

- Spelenderwijs ontdekken leerlingen dat improvisatietheater écht heel erg leuk is.

- Aan het eind van de workshop hebben leerlingen de basistechnieken van improvisatietheater onder de knie.

- Leerlingen ervaren hoe het is om vrij te associëren en hun ideeën meteen in de praktijk te brengen.

- Leerlingen zetten hun onzekerheid en twijfels aan de kant en reageren razendsnel.

- Een foute inschatting of een blunder hoort erbij: ook dat weten leerlingen na deze workshop.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Kleinkunstig is in 2005 opgezet als aanbieder van culturele workshops en voorstellingen. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot de grootste aanbieder van workshops en voorstellingen in het voortgezet onderwijs. We geven jaarlijks aan meer dan 100.000 leerlingen les in het voortgezet onderwijs. Continu zijn we bezig met het vernieuwen van het aanbod, zodat leerlingen kennis kunnen maken met de kunstvormen van de toekomst evenals met al langer bestaande kunstuitingen. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;