De Klokkenluider


In de beroemde kathedraal van Parijs, de Notre Dame, woont Quasimodo. Ieder uur hangt hij aan de enorme touwen om de zware klokken te luiden. Quasimodo is niet bepaald moeder’s mooiste. Hij weet dat hij lelijk is. En daarom blijft hij binnen. In de kerk, waar hij de baas is en zich veilig voelt. De waterspuwers maken het hem niet makkelijk met hun grappen, maar toch hebben ze Quasimodo in hun hart gesloten. Want Quasimodo heeft dat hart op de juiste plek. Dat weet ook Juliette, de lapjeskat van de klokkenluider, zijn beste vriendin. Ze vertelt hem alles wat er in de stad gebeurd. Overdag repeteert het nonnenkoor en veegt Marie, de schoonmaakster, de kerk aan. Het leven is overzichtelijk. Maar dan slaat een kermis haar tenten op rond de kathedraal. Quasimodo, nieuwsgierig als hij is, besluit behoedzaam een kijkje te nemen. Als betoverd ontdekt hij de prachtige danseres, Esmeralda. Buiten kijken en wijzen mensen hem na en als hij ook nog uitgelachen wordt is hij snel weer terug in de kerk. Maar dan gaan de deuren open. En danst er zomaar iemand de kerk en zijn leven binnen. Wat doet Esmeralda in de kathedraal? Is ze niet bang voor de klokkenluider? In de beslotenheid van de kerk ontstaat er een bijzondere vriendschap met een wel heel onverwachte wending. Over vriendschap en vertrouwen, maar bovenal een voorstelling over schoonheid. 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Bekroond met de Rabobank Publieksprijs en op festivals in Praag en China met prijzen voor beste poppenspel en beste voorstelling. In juryrapporten met superlatieven overladen. 

Ila van der Pouw behoort al jaren tot de absolute top van het Nederlandse poppenspel.  Haar voorstellingen zijn met recht magisch te noemen en tegelijkertijd opmerkelijk toegankelijk voor een breed publiek. Een feest voor kinderen én ouders. Ila vertolkt haar oorspronkelijke stukken met een souplesse en dynamiek die je zelden ziet.  

Recensies:

Ila van der Pouw weet in haar eentje een heel verhaal tot leven te brengen, alsof er meerdere spelers op het toneel staan.

Ze boeit met haar spel en prachtige toneelbeeld van begin tot eind - Natalie Straatman – Directeur/Programmeur Schouwburg Ochterop

Er is een warme chemie voelbaar tussen de beide ‘spelende’ vertolkers; de keuze voor een heuse danseres als medespeler voegt een extra dimensie toe.

Het prachtige multifunctionele decor trekt je naar binnen in deze treffende vertolking van dit aloude verhaal - Peter van de Wiel, programmeur Scagon Theater

Al jaren geniet ik van de voorstellingen van Ila van der Pouw. Zij brengt de poppen tot leven en weet in het theater echt een nieuwe wereld te creëren.  De kinderen (en ouders) worden meegenomen in haar verhaal van het begin tot het eind. Prachtig Betoverend! - Sarah Vesseur, programmeur Dakota Den Haag

Ila's voorstellingen zijn altijd zeer fantasierijk. Er wordt gespeeld met prachtige poppen en in een decor dat tot de verbeelding spreekt.

Kinderen en hun (groot)ouders worden volledig meegesleept in het verhaal. Kortom: ga dat zien! - Silvia van der Meer Hoofd Marketing Theater de Stoep

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;