Het Mysterie van Villa Fantoom


Oh ja, nog één dingetje als ik zo vrij mag zijn zegt butler François tegen Amélie, de nieuwe gravin van Villa Fantoom: het spookt hier. Laat ik daar nou niet in geloven, antwoordt Amélie Maar vanachter de open haard duikt direct het eerste spook op. En daarmee staat meteen één ding vast. Gravin Amélie heeft een villa vol geesten en ander griezelig gebroed geërfd. En daar had ze nou niet op gerekend, want Amélie is naar de villa gekomen om een mysterie op te lossen.

Het mysterie van Villa Fantoom.

Volgens een eeuwenoud familieverhaal is er in de villa een schat verborgen. Geen van alle vorige erfgenamen heeft die mysterieuze schat ooit gevonden. Nu krijgt Amélie de kans. En die zal ze zich niet laten ontnemen door een stelletje spoken.

Maar om de schat te vinden heeft ze de hulp van de spoken nodig. En met spoken weet je het nooit. Die hebben zo hun eigen wensen.

Het Mysterie van Villa Fantoom is een magisch, spannend en humoristisch stuk over trouw en vriendschap.  Een visueel theaterstuk met betoverende dans van Noa Janssen en meesterlijk poppenspel van Ila van der Pouw.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Bekroond met de Rabobank Publieksprijs en op festivals in Praag en China met prijzen voor beste poppenspel en beste voorstelling. In juryrapporten met superlatieven overladen. 

Ila van der Pouw behoort al jaren tot de absolute top van het Nederlandse poppenspel.  Haar voorstellingen zijn met recht magisch te noemen en tegelijkertijd opmerkelijk toegankelijk voor een breed publiek. Een feest voor kinderen én ouders. Ila vertolkt haar oorspronkelijke stukken met een souplesse en dynamiek die je zelden ziet.  

Recensies:

Ila van der Pouw weet in haar eentje een heel verhaal tot leven te brengen, alsof er meerdere spelers op het toneel staan.

Ze boeit met haar spel en prachtige toneelbeeld van begin tot eind - Natalie Straatman – Directeur/Programmeur Schouwburg Ochterop

Er is een warme chemie voelbaar tussen de beide ‘spelende’ vertolkers; de keuze voor een heuse danseres als medespeler voegt een extra dimensie toe.

Het prachtige multifunctionele decor trekt je naar binnen in deze treffende vertolking van dit aloude verhaal - Peter van de Wiel, programmeur Scagon Theater

Al jaren geniet ik van de voorstellingen van Ila van der Pouw. Zij brengt de poppen tot leven en weet in het theater echt een nieuwe wereld te creëren.  De kinderen (en ouders) worden meegenomen in haar verhaal van het begin tot het eind. Prachtig Betoverend! - Sarah Vesseur, programmeur Dakota Den Haag

Ila's voorstellingen zijn altijd zeer fantasierijk. Er wordt gespeeld met prachtige poppen en in een decor dat tot de verbeelding spreekt.

Kinderen en hun (groot)ouders worden volledig meegesleept in het verhaal. Kortom: ga dat zien! - Silvia van der Meer Hoofd Marketing Theater de Stoep

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;