Workshop zelf kunst maken op afgedankt hout


Ons duurzame concept hou2use heeft al meerdere malen de aandacht getrokken van zowel lokale, regionale als nationale media. Of het nu de kunst die wij maken is die de aandacht trekt, of juist het duurzame karakter ervan, of de combinatie van beide, we krijgen eigenlijk louter enthousiaste en positieve reacties op ons werk.

Het mooie van kunst maken op hout is dat je de vooral de context verft maar het object zelf niet. Zodoende staat het hout en daarmee het object automatisch in de schijnwerpers. Dit staat in zekere zin haaks op de wat meer gebruikelijke manier van kunst bedrijven. Daar wil je juist dat hetgeen je verft de aandacht trekt. Maar bij werken op hout krijgt juist het ongeverfde de (meeste) aandacht.

In zekere zin maak je hiermee gebruik van het fenomeen dat je hersenen erop getraind zijn om niet beschikbare informatie zelf zoveel als mogelijk aan te vullen. Om die reden ziet je brein al een voor jou bekend persoon terwijl je alleen nog maar iemands silhouet of schaduw ziet.

In onze workshop "zelf kunst maken op afgedankt hout" leren wij je hoe je zonder artistiek talent toch zelf iets moois kunt maken voor aan de muur. Tegelijkertijd willen we hiermee ook een boodschap afgeven. Schrijf nooit iets of iemand af. Van iets wat voor andere waardeloos is kan iemand anders iets waardevols maken.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Wij zijn Gerhard van Dijkhuizen uit Zwolle en Colet Scheper uit Zuidwolde. Samen hebben wij het concept hou2use bedacht. Op basis van een foto bedenken, ontwerpen en maken wij unieke, persoonlijke en betaalbare kunst, portretten en cadeaus op hout. Wij hechten sterk aan duurzaamheid en daarom werken wij bij voorkeur op gebruikt of afgedankt hout.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;