Dagproject Streetbeatsdag


Wat heb je nodig om een indrukwekkend ritmisch muziekspektakel neer te zetten? Nou, om te beginnen professionele muziekinstrumenten. Toch? Nee hoor! Met jerrycans, vaten en tonnen kom je ook een heel eind. Of liever gezegd: kom je minstens net zo ver! Dat ervaren de kinderen tijdens het dagproject Streetbeatsdag waarin een workshopleider hen leert hoe ze op objecten die we normaal gesproken 'afval' zouden noemen ritmische patronen kunnen spelen. Op het einde van de dag sluiten ze af met een spectaculaire presentatie!

Opbouw van de workshop


Omdat de workshop voor veel kinderen de eerste kennismaking is met slagwerk, besteden we eerst aandacht aan de basis. De workshopleider leert de kinderen om muzikaal te luisteren en besteedt aandacht aan de basistechnieken van slagwerk. 

Als dat eenmaal geweest is, kunnen de kinderen meestal niet wachten om zelf muziek te gaan maken! Ze spelen de mooiste ritmes op tonnen, de indrukwekkendste patronen op vaten en opzwepende beats op jerrycans. Zo leren ze dat zelfs in afval muziek zit! En wat voor muziek: aan het einde van de workshopdag spelen de kinderen met de hele school een ritmisch muziekstuk in drie of zelfs vier partijen. 

Leerdoelen

- De kinderen maken kennis met slagwerk.

- De kinderen leren hoe leuk het is om samen muziek te maken.

- De kinderen leren om zich met elkaar te concentreren op één taak.

- De kinderen zien dat je helemaal geen dure instrumenten nodig hebt om muziek te maken.

- De kinderen ervaren dat er ruimte is voor hun eigen inbreng en dat zij écht iets bij kunnen dragen aan het resultaat van de groep.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Grote Broer Kunsteducatie organiseert sinds 2001 workshops, lessenseries en dagprojecten in het primair en voortgezet onderwijs. Sinds 2016 zijn we onderdeel van Kleinkunstig en richten we ons alleen nog op het primair onderwijs. Wij zijn gespecialiseerd in de disciplines beeldend, theater, circus, dans, muziek, kunst & techniek en digitale media.

Tijdens onze projecten zijn leerlingen altijd actief aan het werk. De kunstvakdocenten begeleiden de leerlingen in hun creatieve proces. Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze projecten, daarom werken we met gekwalificeerde workshopdocenten.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;