Dagproject Lipdub maken


Het leuke aan het kunstonderwijs is dat je super goed kunt aansluiten bij de leefwereld van kinderen. Dat is dan ook precies wat we doen tijdens onze workshop Libdub. Een lipdub is een videoclip die in één take opgenomen wordt. De mensen die in de film spelen, playbacken de woorden van de muziek. Lipdubs zijn super populair! En tijdens deze vrolijke workshop mogen de kinderen er zelf één maken. Dat wordt gegarandeerd een knotsgekke boel vol muziek, verkleedkleding en andere materialen. 

Opbouw van de workshop

We beginnen met het kiezen van het nummer waar de kinderen een lipdub op gaan maken. Daarna gaat het creatieve proces écht van start. De kinderen bedenken hoe hun lipdub eruit gaat zien: wat moet er straks allemaal gebeuren in de video en wie gaat dat uitvoeren? Om deze beslissingen te kunnen nemen, moeten de kinderen goed samenwerken. 

Als het plan klaar is, is het tijd om te filmen. Dat is best wel spannend, want het moet er natuurlijk in één keer op staan. Dat vraagt om volledige focus! Maar natuurlijk mag er ook gelachen worden. Plezier staat tijdens deze workshop voorop. Uiteindelijk gaan alle kinderen naar huis met een opname van hun lipdub om nog vaak terug te kijken en aan iedereen te laten zien. 

Leerdoelen

- De kinderen maken kennis met een creatief maakproces.

- De kinderen ontdekken hoe leuk het is om te dansen.

- De kinderen ontwikkelen hun samenwerkingsvaardigheden.

- De kinderen ervaren hoe het is om een video op te nemen.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Grote Broer Kunsteducatie organiseert sinds 2001 workshops, lessenseries en dagprojecten in het primair en voortgezet onderwijs. Sinds 2016 zijn we onderdeel van Kleinkunstig en richten we ons alleen nog op het primair onderwijs. Wij zijn gespecialiseerd in de disciplines beeldend, theater, circus, dans, muziek, kunst & techniek en digitale media.

Tijdens onze projecten zijn leerlingen altijd actief aan het werk. De kunstvakdocenten begeleiden de leerlingen in hun creatieve proces. Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze projecten, daarom werken we met gekwalificeerde workshopdocenten.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;