Workshop Virtual Reality


Zelf een virtual reality-film maken: daar heb je toch super slimme programmeurs en ingewikkelde apparatuur en software voor nodig? Dat is wat veel mensen denken, maar in de praktijk valt dat heel erg mee! In deze workshop bedenken de kinderen een verhaal dat ze vervolgens opnemen met een speciale camera. Die camera zorgt ervoor dat ze de film met virtual reality-brillen terug kunnen kijken. 

Opbouw van de workshop

Eigenlijk is de techniek van virtual reality (VR) nog helemaal niet zo oud. VR maakt het mogelijk om een film zó op te nemen dat het tijdens het kijken voelt alsof je zelf in die film zit. Dat wil zeggen: als je een VR-bril op je neus hebt. In deze workshop werken de kinderen stap voor stap toe naar een zelfgemaakte VR-film.

De workshop begint met uitleg over de techniek. Daarna buigen de kinderen zich over de verhaallijn, de personages en de wereld waarin hun film zich afspeelt. Vervolgens studeren ze hun eigen script in. Met een 360-gradencamera nemen ze de film op. Het eindresultaat kijken de kinderen terug met VR-brillen, waardoor ze zich helemaal in hun zelfbedachte wereld wanen. Als ze om zich heen kijken, zien ze overal iets anders. Wat een bijzondere ervaring! 

Leerdoelen

- De kinderen hebben een bijzondere eerste kennismaking met virtual reality.

- De kinderen weten hoe ze een personage neer moeten zetten met fysiek theater.

- De kinderen ervaren hoe het is om een film die van alle kanten op je af komt te kijken én te maken.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Grote Broer Kunsteducatie organiseert sinds 2001 workshops, lessenseries en dagprojecten in het primair en voortgezet onderwijs. Sinds 2016 zijn we onderdeel van Kleinkunstig en richten we ons alleen nog op het primair onderwijs. Wij zijn gespecialiseerd in de disciplines beeldend, theater, circus, dans, muziek, kunst & techniek en digitale media.

Tijdens onze projecten zijn leerlingen altijd actief aan het werk. De kunstvakdocenten begeleiden de leerlingen in hun creatieve proces. Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze projecten, daarom werken we met gekwalificeerde workshopdocenten.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;