Workshop Stop Motion


Wat hebben Buurman & Buurman, Bob de Bouwer en Pieter Post gemeen? Natuurlijk: het zijn allemaal stoere mannen. Maar het zijn ook allemaal stop motion-films! Tijdens de workshop Stop Motion leren de kinderen dat het helemaal niet zo ingewikkeld is om zo'n film te maken. Als je maar weet hoe het moet! Je hebt er ook helemaal niet zulke bijzondere materialen voor nodig. Oftewel: je kunt dus prima met de hele klas een stop motion-film maken. 

Opbouw van de workshop

Stop motion is een eenvoudige maar ingenieuze techniek waarmee je hele toffe films kunt maken. Aan het begin van de workshop leggen we uit wat het precies is en welke stappen je moet doorlopen om je eigen stop motion-film te maken. Daarna gaan de kinderen al die stappen zelf doorlopen. 

De kinderen kiezen een thema, schrijven een verhaal, selecteren de materialen en bouwen het decor en de figuren voor hun film. Er moeten dus een hoop artistieke keuzes gemaakt worden! De workshop is dan ook super geschikt om kinderen te laten ervaren hoe het is om samen te werken aan een creatief project. In goed overleg maken ze foto's en leggen ze die op volgorde. Met als eindresultaat een heuse animatiefilm! 

Leerdoelen

- De kinderen leren wat stop motion is en hoe het technisch werkt.

- De kinderen ervaren het maakproces van een video van binnenuit.

- De kinderen leren hoe ze met beelden een verhaal vertellen.

- De kinderen oefenen met samenwerken in een team.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Grote Broer Kunsteducatie organiseert sinds 2001 workshops, lessenseries en dagprojecten in het primair en voortgezet onderwijs. Sinds 2016 zijn we onderdeel van Kleinkunstig en richten we ons alleen nog op het primair onderwijs. Wij zijn gespecialiseerd in de disciplines beeldend, theater, circus, dans, muziek, kunst & techniek en digitale media.

Tijdens onze projecten zijn leerlingen altijd actief aan het werk. De kunstvakdocenten begeleiden de leerlingen in hun creatieve proces. Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze projecten, daarom werken we met gekwalificeerde workshopdocenten.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;