Workshop Dansexpressie


Dansen gaat natuurlijk altijd over lichamelijke expressie. Maar tijdens deze workshop zetten we dit element van dans extra in het zonnetje. Veel mensen vinden het namelijk best een beetje spannend om te dansen waar andere mensen bij zijn. Dat geldt ook voor heel veel kinderen. En dat is zonde! Want dans is een fantastische en super leuke manier om uitdrukking te geven aan je gevoel. En dansen met andere kinderen erbij? Dat is alleen maar extra leuk! Dat is dan ook precies wat we kinderen laten ervaren tijdens onze workshop Dansexpressie. 

Opbouw workshop Dansexpressie

Zoals dat hoort bij dansen, beginnen we met een grondige warming-up. De workshopdocent neemt de kinderen mee in eenvoudige oefeningen waarmee ze hun spieren warm maken, hun zelfvertrouwen versterken en hun creativiteit aanwakkeren. Als het dan tijd is om écht te gaan dansen, zijn de kinderen daar dan ook helemaal klaar voor. De docent stimuleert de kinderen om zich vrij te bewegen en steeds meer expressie toe te voegen. Wat voel je? Laat maar zien dan! De nadruk ligt op fysiek uitdrukken, ervaren en voelen. En hoe dat samenhangt met emotie en beleving. 

Leerdoelen

- De kinderen verleggen hun grenzen.

- De kinderen onderzoeken wat ze kunnen met hun lichaam.

- De kinderen leren hun eigen kracht kennen.

- De kinderen trainen hun coördinatie en hun gevoel voor ritme.

- De kinderen gebruiken danspassen om hun emotie te verbeelden.

De kinderen verzinnen zelf bewegingen om hun emotie te verbeelden.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Grote Broer Kunsteducatie organiseert sinds 2001 workshops, lessenseries en dagprojecten in het primair en voortgezet onderwijs. Sinds 2016 zijn we onderdeel van Kleinkunstig en richten we ons alleen nog op het primair onderwijs. Wij zijn gespecialiseerd in de disciplines beeldend, theater, circus, dans, muziek, kunst & techniek en digitale media.

Tijdens onze projecten zijn leerlingen altijd actief aan het werk. De kunstvakdocenten begeleiden de leerlingen in hun creatieve proces. Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze projecten, daarom werken we met gekwalificeerde workshopdocenten.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;