Prinses in de Toren


Een vrolijke voorstelling over ‘vriendjes-worden’

Op een prachtige ochtend roeit vissertje Bas in zijn bootje, midden op het meer tegen een toren op: “Huh?! Een toren, hier?! Da’s raar! Stond die hier al?”
Terwijl hij zich van verbazing nog achter zijn oren krabt, klinkt een liedje van boven uit de toren. "Wie zingt daar? ... Hallo! Is daar iemand?!”
Is daar iemand? Nou en of. Het is een Prinses, die zelf de toren gebouwd heeft. En nu klaarzit met kopjes thee en versgebakken koekjes. "Kom je boven Vissertje Bas?!”
Maar na drie rondjes om de toren te zijn geroeid roept Vissertje Bas: “Eh Prinses van de Toren, heeft u misschien ook ergens een trappetje, of een deur???”
De Prinses verschiet van kleur: “Een trappetje? … oepsie, vergeten!”
Teleurgesteld ziet de Prinses vissertje Bas wegroeien: “Dag Bas… (snik)”
En het was juist zo’n leuk vissertje.

Hoe kunnen ze nou vriendjes worden? Het lijkt helemaal mis te lopen… Maar gelukkig; voor alles is een oplossing! Aan het eind van het sprookje roeien een glunderende Prinses en Bas samen, over het grote meer. Eind goed al goed, natuurlijk!

Vriendjes zijn
Zoekt niet iedereen een vriendje die jou net zo leuk vindt als jij haar? Of hem? Maar is er wel zo’n vriendje? Vindt die ander jou óók zo leuk? Soms is vriendschap sluiten ook een beetje eng.

Dit sprookje laat kinderen zien dat het af en toe ook moeilijk is in je leven. Maar dat je vaak zelf de kracht hebt om problemen te overwinnen.
Troost, hoop, kracht, zelfinzicht: kinderen leren veel van sprookjes. Maar dan moet je ze wel doorvertellen. En dat doen we!

De acteurs Peter en Michelle zingen, spelen en dansen dit vrolijke sprookje van de Prinses in de Toren tot leven.

Met de kinderen de vloer op!

Meteen na de uitvoering mogen de kinderen mee de vloer op, om ook dat vrolijke dansje te doen en ook dat vissers-liedje te zingen. Een feestelijke afsluiting.

Plaats:         in de vrijgemaakte speelzaal

Publiek:       één groep per uitvoering

Kosten:        Op één dag: 1x spelen 285,-, 2x spelen 395,-, 3x spelen 495,-

Reiskosten:  2x 29 ct. p.km. vanaf Abcoude

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Peter Huppes en Michelle Grootveld spelen, zingen en beleven in hun huidige voorstelling het sprookje van 'De Prinses in de Toren'. Een variant op Rapunzel, die midden in het water speelt.

Er staat een prachtige toren, en visser Bas vaart echt in zijn bootje. Met een innemende en humoristische speelstijl worden de kinderen bijna deelgenoot van het spel.

Meteen na afloop kunnen de kinderen hun enthousiasme kwijt in een mini-workshop. En verliefd op de Prinses zullen ze nog heel lang blijven!

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;