Herfst is hier


Een Nederlandse herfstmiddag wordt uitgebeeld middels muziek, licht en beweging. Van warrelende bladeren, naar het oogsten in de zon, van zachte nevel naar interactieve regen, naar storm waarbij gedanst wordt en gezongen om het vuur - ensemble Papillon neemt zijn jong publiek op een speelse manier mee in de betovering van deze wispelturige seizoen.

Elke weersomstandigheid krijgt een gedicht en wordt uitgebeeld door sprankelende barokmuziek of ritmische volksliedjes waarbij de kinderen mee kunnen zingen en body percussie spelen.

Ná de voorstelling mogen kinderen onder toezicht zelf de instrumenten bespelen. (Dit zijn kopieën van historische instrumenten - barokviool, barokaltviool, barokfagot, blokfluit, klavecimbel.) 

De prijs bevat standaard het honorarium voor vier musici, omdat het ensemble per optreden aangevuld wordt met een klavecinist. In de prijs inbegrepen is het klavecimbeltransport. Reiskosten van de musici en BTW zijn niet inbegrepen. Bij meerdere voorstellingen op één dag is een korting mogelijk. Als de voorgestelde prijs niet binnen het budget van uw organisatie past, gaan we graag met u in gesprek over mogelijke oplossingen.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Ensemble Papillon is een 'muzikaal prentenboek'. Elke voorstelling heeft een thema. Hieruit verzinnen ze een verhaal. Net als een prentenboek plaatjes gebruikt om zijn verhaal te illustreren, doet Papillon dat met muziek. Ze kiezen hiervoor bij het verhaal passende stukken uit de barok en de volksmuziek. 

Meezingen en body percussie: doormiddel van interactief muziektheater wil ensemble Papillon kinderen enthousiast maken voor barokmuziek en de bijzondere oude instrumenten die ze bespelen.

Na afloop van de voorstelling kunnen kinderen onder toezicht zelf de instrumenten uitproberen. In de voorstellingen die tot nu toe zijn gegeven, raakte het jonge publiek hierin zeer betrokken.

Het jong ensemble leerde elkaar kennen op het Utrechts Conservatorium. Koos Verhage en Manu Huyssen spelen barokviool en altviool, Rianne Helmus speelt blokfluit en barokfagot. De leden van Papillon delen hun passie voor barokmuziek en voor het werken met kinderen.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;