Maak je eigen hologram


Een hologram is een driedimensionale projectie van een onderwerp. Deze is opgebouwd uit licht en lijkt een ruimtelijke en fysieke vorm te hebben. Je kunt er echter gewoon doorheen lopen omdat het een illusie is. Vroeger waren hologrammen alleen voorbehouden aan science fiction films. Tegenwoordig is een hologram voor iedereen bereikbaar. Hologrammen hebben vele bijzondere toepassingen. Zo is bekend dat er ooit een protestmars in Zuid-Korea georganiseerd werd met een mensenmassa van hologramprojecties. Ook trekt de overleden popster Michael Jackson volle zalen met een show waarin een hologram van zichzelf de hoofdrol speelt. In deze workshop leren kinderen hoe ze een hologram kunnen maken, zonder dat ze hiervoor een dure hologramprojector nodig hebben. Hier is alleen wat natuurkunde en een smartphone voor nodig. Tevens leren zij hoe ze van een video een hologram kunnen maken. Op deze manier kunnen zij bijvoorbeeld een ruimtelijke projectie van zichzelf maken.

Doelgroep:
Groep 5, 6, 7, 8

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Digital Creativity ontwikkeld en geeft lessen, trainingen, cursussen, demonstraties en lezingen voor het onderwijs. Denk daarbij aan losse workshops, projecten of langdurige leerlijnen. Bovendien werken we voor alle doelgroepen en niveaus van jong tot oud en van leerling tot leerkracht. Ook bieden we een aantal praktische oplossingen voor werkdrukvermindering bij leerkrachten en stimuleren we cultuur -en techniekonderwijs.

Digital Creativity heeft een uniek en breed aanbod op het gebied van nieuwe media. Zo bieden wij lessen digitale fotografie, film, green screen, animatiefilm, programmeren, 3D-design, holografie, augmented reality, digital drawing, fotobewerking, virtual reality, robotica, gamedesign, 3D-print en nog veel meer!

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;