Planet YouTube


Jongeren kijken veel naar het mediaplatform YouTube. Als gevolg daarvan bekijken zij veel video’s.
Documentaires, influencers, sportwedstrijden, films, muziekvideo’s en nog veel meer. Waardoor zij onbewust beïnvloedt worden. Het veranderd de manier hoe zij naar zichzelf, naar andere leeftijdsgenoten en naar de maatschappij kijken. Maar ook hoe zij tegen rollenpatronen en imago aankijken wordt door YouTube beïnvloed. Ook het camerastandpunt heeft effect op de kracht van de videoclip.

In de workshop Planet YouTube gaan leerlingen op YouTube op zoek naar een videoclip die zij zelf gaan analyseren en ontleden. Hierbij worden vragen beantwoord, als: Welke boodschap geeft de regisseur af? Waarom neemt de camera een bepaald standpunt in? Welk rollenpatroon nemen de mensen in de video aan? Daarna gaan zij in groepjes met behulp van green screen filmtechniek de gekozen clip naspelen of hier een eigen interpretatie aan geven.
Nadat alle video’s opgenomen zijn kan er gereflecteerd worden op elkaars werk.

Doelgroep:
Groep 5, 6, 7, 8

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Digital Creativity ontwikkeld en geeft lessen, trainingen, cursussen, demonstraties en lezingen voor het onderwijs. Denk daarbij aan losse workshops, projecten of langdurige leerlijnen. Bovendien werken we voor alle doelgroepen en niveaus van jong tot oud en van leerling tot leerkracht. Ook bieden we een aantal praktische oplossingen voor werkdrukvermindering bij leerkrachten en stimuleren we cultuur -en techniekonderwijs.

Digital Creativity heeft een uniek en breed aanbod op het gebied van nieuwe media. Zo bieden wij lessen digitale fotografie, film, green screen, animatiefilm, programmeren, 3D-design, holografie, augmented reality, digital drawing, fotobewerking, virtual reality, robotica, gamedesign, 3D-print en nog veel meer!

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;