De Pont Museum

MET DE KLAS NAAR DE PONT!

Een geslaagd bezoek aan De Pont Museum begint al op school. Als leerlingen nieuwsgierig worden, komt dat de ontmoeting met Kunst van Nu ten goede. In de ontmoeting tussen kinderen uit het basisonderwijs en kunst staat verwondering centraal. Een jong kind heeft de gave vrij te associëren bij een kunstwerk.

 

De museumdocenten proberen die nieuwsgierigheid te stimuleren zodat het kind leert dat de werkelijkheid ook met andere ogen bekeken kan worden. Daarvoor heeft het museum een paar educatieve handvaten bedacht voor zowel in de klas als in het museum. Bekijk het lesmateriaal en het filmpje op onze website speciaal voor het primair onderwijs.

 

Uit het gastenboek van De Pont:

“Museums zijn stom, maar dit valt wel mee.”

“Ik wilde vanmiddag spijbelen maar ben blij dat ik het niet gedaan heb.”

 

In de ontmoeting van leerlingen uit het voortgezet onderwijs en hedendaagse kunst staat culturele identiteit centraal. Juist op deze leeftijd zijn jongeren op zoek naar hun eigen identiteit. In het museum spelen wij daarop in door jongeren in hun eigen taal te ontvangen. De eigen mening is belangrijk, maar wij willen ook een gesprek tussen de leerlingen op gang brengen. Dat kan in het museum, maar evt. ook in de klas.

Daarom hebben wij op onze website lesmateriaal (voor voortgezet onderwijs), een paar prikkelende introductie filmpjes en zelfs een digitale 'smaaktest' staan. Thema’s zijn uitgewerkt in de HUH?!, een tijdschrift vóór en dóór jongeren die digitaal zijn in te zien op onze website. Dit tijdschrift is in De Pont te koop voor 1 euro per stuk. Surf ook eens rond op De Pont channel, waar foto's en video's staan van actuele en voorgaande tentoonstellingen.

 

Naast algemene rondleidingen, zelfs voor de allerkleinsten, zijn er ook workshops in het museumatelier en theaterrondleidingen mogelijk. Leerkrachten kunnen speciale rondleidingen of workshops aanvragen die aansluiten bij bepaalde thema's, waarin het Kijken naar Kunst met kinderen centraal staat. Ook bieden we programma’s aan waarvoor onze museumdocenten in de klas komen. Voor meer informatie en reserveringen: rondleidingen@depont.nl

Contact De Pont Museum

Marie-José Eijkemans (Hoofd Educatie)

Yda Sinay (Medewerker Educatie)

T 013-5841443

E rondleidingen@depont.nl

4 voorstellingen gevonden van De Pont Museum

Rondleiding (primair onderwijs)

Rondleiding (primair onderwijs)

De Pont Museum
Basisonderwijs
Rondleidingen (voortgezet onderwijs)

Rondleidingen (voortgezet onderwijs)

De Pont Museum
Voortgezet Onderwijs
Rondleidingen studenten 18+ jaar

Rondleidingen studenten 18+ jaar

De Pont Museum
MBO
Rondleidingen voor volwassenen

Rondleidingen voor volwassenen

De Pont Museum
Ouderen
;