Omgangsvormen in de klas


AMAR SPEELT IN DE KLAS
Een interactieve voorstelling over de invloed van gedrag
Deze voorstelling zet de kracht van theater in om leerlingen iets te leren waar ze een leven lang van profiteren: sociale intelligentie. Welke invloed heeft jouw gedrag op anderen? En is dat de invloed die je wilt hebben, of kun je bewust kiezen voor iets anders? Deze voorstelling speelt Amar samen met een collega-acteur
Thema’s Verantwoordelijkheid, bewustwording van je invloed, kiezen hoe je die invloed gebruikt

ver identiteit, groepsdruk en uitsluiting
Deze voorstelling is heel geschikt voor klassen waar de sfeer niet goed is, of waar een conflict speelt. We halen het verhaal eerst heel ver bij de dagelijkse praktijk vandaan, om op een veilige manier de invloed van gedrag te onderzoeken.

• Als de sfeer niet goed voelt, wat kun jij hier dan zelf aan doen?
• Als iemand gepest wordt, wat betekent het dan als jij niets doet?

Daarna komen we steeds dichter bij de situatie in de klas. We behandelen omgangsvormen, en vertrouwen. Zo weten leerlingen wat ze aan elkaar hebben, en hoe ze elkaar kunnen aanspreken op iets wat niet oké is.


Doelgroep: Scholen, jeugdinstellingen, (sport)verenigingen
Leeftijd: Vanaf 12 jaar
Tijdsduur: 50 minuten inclusief nagesprek
Materiaal: Lesbrief + opdrachten

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Theatervoorstellingen en workshops rondom gedrag, cultuur en identiteit. Op het podium en in de klas. 'Lachen en nadenken gaan goed samen.'

COMEDY & THEATER VOOR SCHOLEN
Laat je leerlingen kennismaken met theatervormen, omgangsvormen en cultuurverschillen
Vooroordelen, uitsluiting, discriminatie: kun je daarom lachen? Ja, en dat is zelfs een heel goed idee. Zet comedy en theater in om serieuze doelen te bereiken, met de theatervoorstellingen van Amar El Ajjouri. Geschikt voor het VO, SO en MBO.

Wie is Amar
Amar El Ajjouri acteert, presenteert en traint. Dat doet hij al sinds hij kan praten. En al ruim 20 jaar professioneel. Amar is geboren in Marokko en getogen in Den Haag. Dankzij die culturele mix kan Amar het middel theater als geen ander inzetten om jongeren te helpen om het leven van nu te begrijpen.

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;