Professor Eitje naar Johnny van Doorn


 ‘Professor Eitje’ is een dynamische ode op het werk van dichter, schrijver Johnny van Doorn (44-91) in een theatrale lezing van Professor Eitje over zijn leven door de jaren heen.

Met veel muziekcitaten van o.a Frank Zappa en uit the sixties worden de humoristische en felle teksten van Johnny van Doorn, zonder hem te imiteren, tot leven gebracht. Johnny van Doorn was als ‘The Selkicker’ in de sixties de eerste ‘performing poet’, die met veel dynamiek optrad en voor opschudding zorgde. Vanaf de jaren 70 zette hij dit imago van zich af en schreef hij ingetogen maar met veel humor over zijn leven. Ook las hij zijn werk voor op VPRO radio.                        De voorstelling belicht meerdere facetten uit zijn werk. Tijdsduur:  40 minuten.

Idee, script en spel: Stef van den Eijnden Regie : Michael Helmerhorst.             

Bekijk de clip: https://youtu.be/R2C8Z1v_H-w

(In de Theaterkrant 2018 schreef Kester Freriks:) -Van den Eijnden heeft een treffende voordracht. Met zijn langgerekte gestalte lijkt hij in niets op de meer gedrongen figuur van Van Doorn. In nog geen half uur schieten leven en werk van van Doorn voorbij, van de fifties tot de eighties. Professor Eitje is beslist een acceptabele hommage aan het fenomeen Johnny van Doorn. 

’Professor Eitje’ is als solovoorstelling gemaakt uit een eerdere productie van Huize Linda in 2005 op het werk van Johnny van Doorn: ‘Een Magistrale Stralende Zon’.

NRC : Verrukkelijke humor. van den Eijnden zorgt op Oerol voor een verrassing. De jaren 50/60 passeren zonder vals heimwee compleet met draadjesvlees en vrije liefde.                                                                                                                            Gelderlander: Alle notabelen zijn gewaarschuwd : Johnny is terug!                            VPRO gids: Wim Noordhoek: Stef van den Eijnden vertolkt Johnny en doet hem recht.

De voorstelling kan op een paar vierkante meter gespeeld worden. CD speler is nodig.  

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Huize LINDA is vanaf 2001 het theaterinitiatief van Stef van den Eijnden, die tot 1-1-2001 kernlid was van theatergroep De Gebroeders Flint.

Huize Linda realiseert vanaf 2001 theaterprojecten met een beeldende en literaire oorsprong in een muzikaal concept,  in het theater, op locatie, in de open lucht of in de openbare ruimte. Toegankelijk theater voor een divers publiek.

Stef van den Eijnden maakte eerder literair muziektheater. 

Tot 2001 met De Gebroeders Flint, daarna met Huize Linda :

-Een Magistrale Stralende Zon 2005, 2006, een locatievoorstelling naar Johnny van Doorn.  Regie: Michael Helmerhorst.

-Underdog 2007 naar Charles Bukowski. Regie: Wim Meuwissen.

-Van horen vertellen 2015 naar John Berger. Regie: Wim Meuwissen

-Het Orakel 2016 naar Meir Shalev: De 4 maaltijden.

-Boerenbal 2017, jeugdproductie naar Bruce Chatwin: De zwarte heuvel.

-Professor Eitje 2018 naar Johnny van Doorn. Regie: Michael Helmerhorst.

-De accordeonist 2018, 2019, 2021 naar John Berger. Regie: Wim Meuwissen.

-Ach mijn ziel 2020 naar Paul van Ostaijen ism het Schutzkoor en Leonard van Goudoever.

-Krep Krapp Kriep 2023 naar Samuel Beckett. Regie: Wim Meuwissen. 

Huize Linda Tugelaweg 106 A, 1091 VS Amsterdam, 020-4633326  06-20561212           theaterhuizelinda@online.nl                 www.theaterhuizelinda.nl        

       

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;