Social Media Alert


Een gewone les biologie, totdat Daan en Eva binnenkomen. Ze zijn erg verschillend maar worden hopeloos verliefd op elkaar. Ze willen alleen nog maar tijd met elkaar doorbrengen. De vrienden van Daan pikken dat niet. En via de sociale media beginnen ze een hetze tegen Eva. Dit loopt zo hoog op dat Daan onder grote druk komt te staan. Hij zal moeten gaan kiezen, maar voor wie?

OF

Sandra en Eva, twee hartsvriendinnen, al vele jaren. De twee meiden komen op de middelbare school onder vreselijke druk te staan door miscommunicatie en een gala-avond. Op sociale media beginnen vele mede-scholieren een hetze tegen Sandra. Dit loopt zo hoog op dat Eva onder grote druk komt te staan. Zij zal moeten gaan kiezen, maar voor wie?

Dit toneelstuk over sociale media alert met aansluitende workshop zal zeker voor herkenning zorgen. Dit project is een unieke manier om theater in de klas te brengen. Met een relevant onderwerp als het gebruik van sociale media is dit theaterproject niet alleen herkenbaar, maar nog leerzaam ook. Er wordt in veel gevallen immers verkeerd gebruik gemaakt van sociale media op en rondom school.  De veiligheid en kleinschaligheid van dit project maken dat er voor de leerlingen meer ruimte is voor verbinding en verdieping. Daarnaast hoeven scholen voor dit theaterproject zich organisatorisch niet tot nauwelijks aan te passen. Dit theaterproject duurt één (les)uur en bestaat uit een korte voorstelling, nagesprek en workshop.

Tevens is bij dit project een lesbrief ontwikkeld, waardoor de docent het project over sociale media in de klas kan voorbereiden en nabespreken. Dit theaterproject duurt 50-60 minuten bestaande uit een voorstelling + workshop. Afhankelijk van de lestijden bij u op school. 

2 voorstellingen op één dag=920€

3 voorstellingen op één dag= 1322,50€

4 voorstellingen op één dag=1667,50€

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Wij zijn Theaterbureau De Rode Loper. Al 15 jaar bieden wij verschillende theatervoorstellingen en workshops aan voor het onderwijs. Wij halen de theatrale mogelijkheden en kwaliteiten bij mensen naar boven. De Rode Loper wordt voor iedereen uitgerold.

In onze voorstellingen behandelen wij in de klas, op een humoristische manier, belangrijke onderwerpen. Leerlingen worden op een indrukwekkende wijze voorgelicht over serieuze onderwerpen als pesten en social media, en dit door vooral heel veel lol te hebben.

Daarnaast geven wij workshops om deelnemers bewust te maken van hun presentatie, of hoe je vol overgave kunt spelen. Ook zijn bij deze workshops spelplezier essentieel. En dus zijn onze workshops zeer geschikt voor feestelijke bijeenkomsten, teambuildingsdagen etc.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;