Pest je of word je gepest? Dat is de vraag!


Je pakt je boeken en kijkt verveeld uit het raam. Weer een saaie les op school? De docent begint. Net zo ‘saai’ als de vorige keer? Maar dan… komen twee nieuwe leerlingen je klas binnen. Ze presenteren zichzelf op een unieke wijze en proberen zichzelf van hun beste kant te laten zien. Ze halen hierbij het onderste uit de kan en gaan over lijken. Ze doen alles om er bij te willen horen. Alles?!? Pest je of word je gepest? Dat is de vraag!

Dit project is een unieke manier om theater in de klas te brengen. Met een relevant onderwerp als pesten op school is dit theaterproject niet alleen herkenbaar, maar nog leerzaam ook. Er wordt in veel gevallen immers gepest op school, maar op deze manier wordt het toegepast en bespreekbaar gemaakt. De veiligheid en kleinschaligheid van dit project maken dat er voor de leerlingen meer ruimte is voor verbinding en verdieping. Daarnaast hoeven scholen voor dit theaterproject zich organisatorisch niet tot nauwelijks aan te passen. Dit theaterproject duurt één (les)uur en bestaat uit een korte voorstelling, nagesprek en workshop.

Tevens is bij dit project een lesbrief ontwikkeld, waardoor de docent het project over pesten in de klas kan voorbereiden en nabespreken. Dit theaterproject duurt in korte versie 50 minuten bestaande uit een voorstelling + workshop. In de lange versie van 100 minuten bestaat dit theaterproject uit een voorstelling, een workshop en een nagesprek over pesten op school. De acteurs gaan dan dus samen met de leerlingen dieper op de inhoud in. Ook zullen er concrete afspraken gemaakt worden met elkaar t.a.v. pesten in de klas.

2 voorstellingen op één dag= 920€
3 voorstellingen op één dag=1322,50€
4 voorstellingen op één dag=1667,50

 

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Wij zijn Theaterbureau De Rode Loper. Al 15 jaar bieden wij verschillende theatervoorstellingen en workshops aan voor het onderwijs. Wij halen de theatrale mogelijkheden en kwaliteiten bij mensen naar boven. De Rode Loper wordt voor iedereen uitgerold.

In onze voorstellingen behandelen wij in de klas, op een humoristische manier, belangrijke onderwerpen. Leerlingen worden op een indrukwekkende wijze voorgelicht over serieuze onderwerpen als pesten en social media, en dit door vooral heel veel lol te hebben.

Daarnaast geven wij workshops om deelnemers bewust te maken van hun presentatie, of hoe je vol overgave kunt spelen. Ook zijn bij deze workshops spelplezier essentieel. En dus zijn onze workshops zeer geschikt voor feestelijke bijeenkomsten, teambuildingsdagen etc.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;