Schaap zoekt een thuis


In Schaap zoekt een thuis gaat een schaap op zoek naar nieuwe vrienden waarbij  hij zich thuis voelt.

(scroll voor meer foto's en video's naar onderaan deze pagina!)

Beschrijving

Met levensgrote zelfgemaakte poppen en muziek spelen we een spannend verhaal over hoe een schaapje dat zich in zijn omgeving niet thuisvoelt, op zoek gaat naar nieuwe vrienden. 

Het verhaal

Op de boerderij worden schaapjes geboren, maar kleine Rikkie is anders dan de andere schaapjes, omdat hij gekleurde plukken in zijn vacht heeft. Daarom lachen zijn broertjes en zusjes hem uit en mag hij niet meespelen. Gelukkig heeft hij een grote vriend: Bruno de hond. Maar op een dag houdt Rikkie het niet meer uit en rent hij het bos in. Bruno gaat hem zoeken, want hij weet hoe gevaarlijk het in het bos kan zijn. Ondertussen beleeft Rikkie allerlei spannende avonturen. Hij weet net op tijd te ontsnappen aan de boze wolf, hij wordt uit het water gered door de kikker en hij helpt de vlinder Zazoe om te leren vliegen. Aan het eind van zijn reis heeft hij allemaal nieuwe vrienden gemaakt. En als hij dan ook zijn trouwe vriend Bruno weer terug vindt, is zijn geluk compleet, want hij heeft van Kikker geleerd dat "je thuis is waar je vrienden hebt."

Inter-actie: De kinderen helpen om de  wolf de verkeerde kant op te wijzen, ze blazen om Rikkie meer lucht te geven en ze bewegen met hun armen om de vlinder te laten zien hoe ze moet vliegen.

Einddans met de kinderen:

Na afloop dansen wij samen met de kinderen, zodat ze zelf even lekker kunnen dansen en op en neer kunnen springen.

Kenmerken van de voorstelling:

De bijzondere grote poppen, spannende scenes, sfeervolle muziek en de vrolijke einddans met de kinderen maken deze voorstelling tot een bijzondere gebeurtenis.

Recensies geplaatst op www.kindertheater.nl: 


door Lotte op 06 april 2022 14:17

Met prachtige, zelfgemaakte poppen heeft Theatercompagnie kleuters 45 minuten lang weten vast te houden. Een klein en inlevend verhaal over vriendschap met live muziek wat een toevoeging is op het geheel.
 
door Anna op 11 juni 2021 10:16

Our 4 and 5 years old students truly loved the show! They laughed a lot with the main characters, especially when the wolf was chasing the sheep to eat it. Personally, I appreciated the beautiful music as well. Highly recommended! :)

Spel: Alice Ruijters en Angela de Rie

Muziekcompositie: Marc Spee 

Geluidstechniek: Marc Spee of Luc Willekens 

Duur: 40 minuten

Duur toegift: Einddans en evtl. afscheid van de dieren: 5 a 10 minuten

Leeftijd: 3 t/m 7 jaar

Doelgroep: Deze voorstelling is in het bijzonder geschikt voor kleuters.

Prijzen voorstellingen seizoen 2023-2024:

Publiek tot 50 personen: 500 euro

Publiek tot 70 personen: 600 euro

publiek tot 100 personen: 700 euro

Twee voorstellingen op een dag: 850 euro

*Alle bovengenoemde prijzen zijn excl. reiskosten (0.25 cent per kilometer vanaf Amsterdam)en 9 % btw

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Theater Compagnie Alice maakt voorstellingen met spelers en grote en kleine poppen.
 
De voorstellingen hebben een eigen stijl door de combinatie van bijzondere zelfgemaakte poppen, een expressieve manier van spelen met veel beweging en inter-actie met het publiek.
Theater Alice maakt al haar poppen en decors van bijzondere, vaak glanzende  stoffen in heldere kleuren. Daardoor ontstaat er een fantasierijke en sprookjesachtige eigen wereld.
In de voorstellingen is vooral veel te zien en te beleven en de gesproken teksten worden kort en bondig gehouden.
De prachtige theatrale poppen, de spannende verhalen en de komische scenes maken elke voorstelling tot een feestelijke gebeurtenis.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;