Odysseus!


Odysseus!

(Scroll voor foto's naar onderaan deze pagina!)

In een dynamische voorsteling waarin de personages elkaar razendsnel afwisselen, voeren de spelers het publiek mee in de omzwervingen van Odysseus die uit alle macht probeert om terug te keren naar zijn geliefde op het eiland Ithaka, maar daarin wordt tegengewerkt door Poseidon. In deze voorstelling staat de liefde centraal.

Bestaat de ware liefde? En zo ja, is die de moeite waard om er 20 jaar op te wachten?

Odysseus is al 10 jaar onderweg als de voorstelling begint. Nu wil hij terug naar zijn grote liefde, zijn vrouw Penelope, en zijn zoon die hij voor het laatst heeft gezien toen hij nog maar een baby was.

Athene gelooft in hun liefde en probeert hem te helpen om weer thuis te komen, maar Poseidon werkt hem juist tegen, omdat Odysseus het oog van zijn zoon de cycloop heeft uitgestoken. Zo raakt Odysseus steeds verder van huis en wordt hij een speelbal van de goden. Als hij dan ook nog in de armen van de verleidelijke godin Calypso belandt dreigt hij zijn grote liefde bijna te vergeten...

De mythische figuren van de Griekse goden worden op een humoristische manier gespeeld met verwijzingen naar onze tijd. Het publiek kan zich in deze toegankelijke voorstelling makkelijk identificeren met de mensen die aan de grillen van de goden zijn overgeleverd, maar desondanks toch hun hart proberen te volgen.

De voorstelling wordt begeleid door percussionist Marc Spee, die daarvoor ook alle muziek componeerde. 

De dynamische scenes, de afwisselende muziek en het spannende verhaal zorgen samen voor een bruisende voorstelling, die de leerlingen een levendig beeld geeft van de avonturen van Odysseus en de wereld van de goden.

Spel: Alice Ruijters en Ton van Noppen

Muziek en live percussie: Marc Spee

Prijzen:

1 voorstelling voor max. 50 leerlingen: 650 euro

1 voorstelling voor 50 tot 70 leerlingen: 700

1 voorstelling voor max. ongeveer 100 leerlingen: 750 euro

2 voorstellingen op een dag voor max. 50 leerlingen per voorstelling: 850 euro

2 voorstellingen op een dag voor max. ongeveer 100 leerlingen per voorstelling: 950 euro

Prijzen zijn exclusief reiskosten 0,25 per kilometer vanaf Amsterdam

De voorstelling is geschikt voor leerlingen van de middelbare school en voor groep 8 van de basisschool en eigenlijk voor iedereen vanaf ongeveer 11 jaar.

 

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Theater Compagnie Alice maakt voorstellingen met spelers en grote en kleine poppen.
 
De voorstellingen hebben een eigen stijl door de combinatie van bijzondere zelfgemaakte poppen, een expressieve manier van spelen met veel beweging en inter-actie met het publiek.
Theater Alice maakt al haar poppen en decors van bijzondere, vaak glanzende  stoffen in heldere kleuren. Daardoor ontstaat er een fantasierijke en sprookjesachtige eigen wereld.
In de voorstellingen is vooral veel te zien en te beleven en de gesproken teksten worden kort en bondig gehouden.
De prachtige theatrale poppen, de spannende verhalen en de komische scenes maken elke voorstelling tot een feestelijke gebeurtenis.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;