PIONIER! kunst op school


PIONIER! kunst op school
PIONIER! heeft een missie: kunst op iedere school en creativiteit in elke klas.

Om deze missie te bereiken onderzochten we hoe we leerkrachten kunnen inspireren en ondersteunen bij het zelf geven van creatieve en procesgerichte kunstlessen.

PIONIER! is geen methode. Het is geen stappenplan, van A tot Z. Wel is het een enorme bron van waaruit je als leerkracht kan putten. Wij maakten de structuur zo helder en flexibel mogelijk, zodat jij het kan inzetten zoals het bij jou op school past.

Wij maken heel veel lesmateriaal, geven je ideeën over hoe je deze lessen kan aansluiten op je dagelijkse onderwijs en leveren het bijbehorende materiaal dat er voor nodig is. We laten kunstenaars en hun kunstwerken zien bij opdrachten, als startpunt voor de inspiratie. De lessen worden ondersteund met video, voor als je een techniek tegenkomt, die je zelf nog niet kent, maar wel met de leerlingen wilt onderzoeken.

Alles wat we maken is er op gericht dat jij met je leerlingen op onderzoek uit kan gaan. Samen met je leerlingen durven proberen, mogen falen en van daaruit weer nieuwe ideeën laten ontstaan. Samen kunst maken.

Omdat we geen methode zijn, bieden we ook geen one-size-fits-all aanpak. Hoe kan je PIONIER! inzetten? Precies zoals jij het wil.

PIONIER! Trainingen - hoe bied je ruimte aan alle mogelijke vormen van creativiteit tijdens de kunstlessen? Voor meer info, ga naar trainingen.

PIONIER! Licentie - een volledige leerlijn van groep 1 tot en met 8, met begeleiding van een 'reisleider', om te zorgen dat PIONIER! helemaal past binnen jouw school.

PIONIER! Projecten - kleinere lessenseries rondom een techniek of concept.

DENKfabriek - maak van je klas een design studio met deze vertaling van Design Thinking, vanaf groep 5.

Chillen met kunst - leer kijken naar kunst vanuit aandacht. 23 werkvormen die aanzetten tot een creatief proces, een dialoog of als start van een project.

DOT, 3e boom rechts - zet de visie op cultuureducatie op papier met het hele team. Een middag van begeleide discussie langs stellingen en meningen.

PIONIER! zoals jij wilt: zoals gezegd, PIONIER! is het startpunt voor creativiteit in elke klas. Dat kan op vele manieren, misschien één die jij bedenkt, maar wij nog niet bieden. Neem dan vooral contact op.

PIONIER! ontstond door de samenwerking tussen vormgever Linda Rosink en kunstenaar Manja Eland. Werkend als BIK-ker, Beroepskunstenaar in de Klas, ontdekten zij dat veel kinderen en leerkrachten kunst spannend vinden. Als je niet weet waar je uitkomt, hoe moet je dan beginnen? Om leerkrachten te helpen toch op onderzoek uit te gaan, ontwikkelden zij in co-creatie met leerkrachten van basisscholen in Utrecht, PIONIER!.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

PIONIER! heeft een missie: kunst op iedere school en creativiteit in elke klas.

Om deze missie te bereiken onderzochten we hoe we leerkrachten kunnen inspireren en ondersteunen bij het zelf geven van creatieve en procesgerichte kunstlessen.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;